Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε το graphic novel «Η Κερένια Κούκλα»

Κερδίστε το graphic novel «Η Κερένια Κούκλα»

...

Έναν αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, «Η Κερένια Κούκλα» κυκλοφορεί σε graphic novel, προσαρμοσμένο από τον Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου (Σύνδρομο, Μαύρο Φως) και εικονογραφημένο από τον Γιώργο Τσιαμάντα (Η Παναγιά η Χελιδονού).

Το in.gr και η Comicdom Press σάς δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε αντίτυπα του graphic novel (το οποίο κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα).

Σε μια λαϊκή αθηναϊκή συνοικία των αρχών του περασμένου αιώνα, ο Νίκος ερωτεύεται και παντρεύεται την όμορφη αλλά ασθενική Βεργινία. Η κλονισμένη υγεία της, επιβάλλει παρακολούθηση και φροντίδα και γι’ αυτό έρχεται να μείνει μαζί τους και να την προσέχει, η Λιόλια, ένα κορίτσι που σφύζει από ζωή. Καθώς, μέρα με τη μέρα, η Βεργινία αργοσβήνει, ο Νίκος και η Λιόλια ζουν τον απαγορευμένο έρωτά τους, στη σκιά ενός ζοφερού μέλλοντος. Μιας αμείλικτης τραγωδίας, που περιμένει την ώρα της να ‘ρθει.

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κερδίσετε ένα από τα αντίτυπα του graphic novel (είτε με το πρώτο, είτε με το δεύτερο εξώφυλλο). Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail για τον τρόπο παραλαβής της «Κερένιας Κούκλας».

Ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος (Αθήνα, 1867-1911) υπήρξε ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, επιχειρηματίας του θεάτρου. Παραμορφωμένος στα πρώτα του χρόνια από ατύχημα, είχε την παράξενη τύχη να συναναστραφεί, ως καθηγητής των ελληνικών, την ομορφότερη διασημότητα της εποχής, την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας. Έγινε για ένα διάστημα μοναχός σε καθολικό μοναστήρι. Έφερε το πρώτο αυτοκίνητο στην Αθήνα. Έστησε ένα πρωτοποριακό θέατρο, με παραστάσεις άλλοτε απαιτητικές και άλλοτε για το πλατύ κοινό. Υπήρξε ένας άνθρωπος γοητευτικός και ιδιόρρυθμος. Το έργο του Το βιβλίο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, γραμμένο στα γερμανικά το 1898, τον κάνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη, αλλά ανεπιθύμητο στην Αυστρία, όπου είχε ζήσει επί έντεκα χρόνια. Το δεύτερο και τελευταίο πεζό του, Η Κερένια Κούκλα, γράφεται στην Αθήνα και προκαλεί σάλο όταν πρωτοδημοσιεύεται σε εφημερίδα, το 1908, για τη γλώσσα του, τη δημοτική, και για την τολμηρότητα του θέματος. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε ως αυτοτελές βιβλίο το 1911, τη χρονιά του πρώιμου θανάτου του συγγραφέα, αγαπήθηκε κι επανεκδόθηκε πολλές φορές, ενώ είναι το πρώτο ελληνικό έργο που μεταφέρεται στον κινηματογράφο, το 1916.

Ο Γιώργος Τσιαμάντας γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε στο τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, και εργάστηκε ως γραφίστας. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο (σκηνογραφία, ενδυματολογία, γραφιστική για θεατρικές παραστάσεις) καθώς και με την δημιουργία και εικονογράφηση εντύπων για παιδιά (ημερολόγια, βιβλία). Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε συλλογές κόμικς. Το 2014 μέσα από μια πετυχημένη εκστρατεία crowdfunding κυκλοφόρησε το πρώτο του graphic novel, μια μεταφορά σε κόμικ του διηγήματος της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «Η Παναγιά η Χελιδονού». Συμμετείχε επίσης στην δημιουργία του strategy PC game «Athens 5th Century». Το 2015 έλαβε την διάκριση του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη από την Ελληνική Ακαδημία Κόμικς.

Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία, και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και δισκοκριτικός σε πλήθος εντύπων από το 1998, και στο χώρο της επικοινωνίας από το 2006. Είναι ιδρυτής του Comicdom, εκ των τεσσάρων διοργανωτών του Comicdom Con Athens, και διευθυντής εκδόσεων της Comicdom Press. Έχει γράψει τη σειρά ΣΥΝΔΡΟΜΟ (σχ: Χρήστος Μαρτίνης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γαβριήλ Τομπαλίδης και Αλέξια Οθωναίου), τα comic άλμπουμς ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (σχ: Χρήστος Μαρτίνης), ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ (σχ: Aldo Shabani) και ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ (σχ: Άρης Λάμπος) καθώς και κάποιες σύντομες ιστορίες.

Διαβάστε περισσότερα για την «Κερένια Κούκλα»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024