
Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος καταδικάστηκε εκ νέου επειδή έκαψε το σπίτι του γιου του
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών - Αρνήθηκε την κατ’ οίκον έκτιση
Στη φυλακή επιστρέφει 82χρονος που ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι του γιου του στη Θεσσαλονίκη, καταστρέφοντας το ολοσχερώς.
Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για εμπρησμό εκ προθέσεως και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών (από 4 έτη και 3 μήνες πρωτόδικα, χωρίς αναστολή ή μετατροπή).
Ζήτησε να επιστέψει στη φυλακή
Ο ίδιος ζήτησε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής σε κατάστημα κράτησης, όπου παραμένει έγκλειστος από τον περασμένο Νοέμβριο (όταν τελέστηκε η πράξη), παρότι είχε τη δυνατότητα να υποβάλει αίτημα για κατ’ οίκον έκτιση, λόγω ηλικίας, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
«Δεν θα βλάψω κανέναν αν αφεθώ ελεύθερος, αλλά δεν θέλω να γυρίσω σπίτι και να φυλακίσω και τη σύζυγό μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 82χρονος, απευθυνόμενος στους δικαστές.
Νωρίτερα, κατά την απολογία του ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή προέβη συνειδητά στον εμπρησμό. Αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού του. Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του ήταν χρόνια χρήστης και αυτή η κατάσταση δημιουργούσε προβλήματα προβλημάτων.
«Δεν το έκανα για να εκδικηθώ κανέναν, ούτε το έκανα για να ανακουφιστώ. Βεβαιώθηκα πρώτα ότι δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι», προσέθεσε.
Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος φέρεται να έβαλε φωτιά και στο σπίτι του δεύτερου γιου του, αλλά η περίπτωση αυτή δεν έφτασε στα ακροατήρια. «Δεν έχω κάτι με τα παιδιά μου, ίσως έχω εκείνα έχουν μαζί μου. Πρέπει κάποια στιγμή να ξαναγίνουμε οικογένεια», απολογήθηκε.
- Δούρου: Μνημεία και αρχαιότητες δεν θα καταστούν κεφάλαιο της «Μαξίμου Α.Ε.»
- Times: «Σχέδιο-βόμβα του Ινφαντίνο να πουλήσει το 20% του Μουντιάλ σε ιδιώτη»
- «Ο Ρανιέρι αναλαμβάνει πόστο στην Εθνική Ιταλίας»
- Ιαπωνία: Εικόνες «αποκάλυψης» από τον σεισμό στην Ιαπωνία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς – Σε επιφυλακή για μετασεισμούς
- Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου: Τα αδιέξοδα και τα πέντε σημεία τριβής
- «Η δημιουργικότητα είναι κολλητική»: Μάιλι Σάιρους όπως χαμαιλέοντας – Σε διευθυντικό ρόλο για το Wonderland






