Εβρος: Σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι έπληξαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών
Ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με ξαφνική και σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, στον νομό Εβρου.
Για εκτεταμένες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή των Φερών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, κάνει λόγο ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook).
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την ξαφνική και σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έπληξαν καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και σποροπαραγωγής, κηπευτικών, φασολιών καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες κυρίως καρυδιές.
Επλήγησαν καλλιέργειες από ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με σφοδρή χαλαζόπτωση
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τα μέλη του ότι κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί το πρωί σήμερα Πέμπτη τις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή των κατεστραμμένων καλλιεργειών.
Εντονα καιρικά φαινόμενα
Από το νωρίς χθες το απόγευμα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Εβρου μεταξύ των οποίων η Ορεστιάδα και η Σαμοθράκη χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η πρόκληση σημαντικών ζημιών.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.