Σάββατο 18 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Ανδρουλάκης: Ακρίβεια παντού, ο τίτλος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη – Όλα καλώς καμωμένα τα βρίσκει ο πρωθυπουργός

Ανδρουλάκης: Ακρίβεια παντού, ο τίτλος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη – Όλα καλώς καμωμένα τα βρίσκει ο πρωθυπουργός

Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με θέμα «προτίθεται επιτέλους να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ή θα συνεχίσει απλά να “λυπάται και να θυμώνει”;».

«Εάν έπρεπε να βάλω ένα τίτλο στη διακυβέρνησή σας, θα ήταν ακρίβεια παντού», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τοποθέτησή του, όπου παρουσίασε στοιχεία για την αγοραστική δύναμη των πολιτών, που βαίνει μειούμενη, και την αύξηση των τιμών που δεν λέει να σταματήσει.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συντηρεί τα καρτέλ ανακοινώνοντας «συμφωνίες κυρίων» για μειώσεις τιμών από τις 31 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι ακόμα κι αν τότε υπάρξει διαφοροποίηση στις τιμές θα βασιστεί σε αυτές που θα έχουν αυξηθεί το μεσοδιάστημα, οπότε το μέτρο είναι «δώρο άδωρο».

Η ενεργειακή κρίση και το στεγαστικό πρόβλημα μπήκαν στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έκανε λεπτομερή αναφορά στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση από το 2019 έως σήμερα για τη μείωση της ακρίβειας και στην αναποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τι παραπάνω θα μπορούσατε να κάνετε, αναρωτιέται ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και αναγνώρισε ότι «υπάρχουν πολίτες που δυσκολεύονται στο τέλος του μήνα», επί της ουσίας επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα περί διεθνούς και εισαγόμενης ακρίβειας, ενώ υποστήριξε λίγο πολύ ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε «υπεύθυνη κυβέρνηση».

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι μετά από συζήτηση που είχε με τα διυλιστήρια συμφώνησαν να βάλουν πλάτη και να μειώσουν δέκα λεπτά τη βενζίνη και πέντε λεπτά το ντίζελ, έως τα τέλη Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στη στεγαστική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αναδείξει την άλλη πλευρά του νομίσματος, λέγοντας ότι η αγορά ακινήτων έχει «πάρει τα πάνω της».

«Οι ιδιοκτήτες έχουν ωφεληθεί από την κυβέρνηση και με μείωση των φόρων και τους ζητάμε να συνεισφέρουν κανονικά στη φορολογία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προανήγγειλε κάποιες ρυθμίσεις για τη μείωση της φοροδιαφυγής, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό, έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν γνωρίζει πόσο θα κοστίσει η προαναγγελία του για επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ανέφερε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κόστιζε πάνω από δύο δισ., με τον Νίκο Ανδρουλάκη να του απαντά ότι κάνει «μπακαλική».

Τα πιο σημαντικά σημεία

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Ιουλίου 2026
Cookies