Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία, προειδοποιεί ο Πούτιν – «Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει»

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία, προειδοποιεί ο Πούτιν – «Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει»

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικών ακαδημιών προειδοποίησε ότι οι χώρες της Δύσης «αυξάνουν τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς τους» και ετοιμάζονται για πόλεμο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο. ότι οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται ανοιχτά για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε οποιεσδήποτε εξωτερικές ή εσωτερικές απειλές.

Ο Πούτιν είπε ότι η διεθνής κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ασταθής, με τον κίνδυνο σύγκρουσης να αυξάνεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Συγκεκριμένα είπε πως η τρέχουσα διεθνής κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως σταθερή.

Συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία υποστηρίζει σταθερά την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλους, υποστηρίζοντας ότι η διαρκής ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ανάπτυξης ενός «πολυπολικού διεθνούς συστήματος» (σ.σ. πάγια θέση της Ρωσίας).

Υπάρχουν δυνάμεις στη Δύση που επιθυμούν να αναπτύξουν σχέσεις με τη Ρωσία. Όσοι υποστηρίζουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία χάνουν καταστροφικά την δημοτικότητά τους, όπως ανέφερε σε μια μομφή προς τον Κιρ Στάρμερ. Κατηγόρησε τις χώρες του ΝΑΤΟ πως έχουν περάσει «από την υποστήριξη του Κιέβου σε ανοιχτές δηλώσεις σχετικά με την προετοιμασία για πόλεμο με τη Ρωσία».

Η ρωσική απειλή ως το σχέδιο της Δύσης για αύξηση των εξοπλισμών

Ο πρόεδρος περιέγραψε στους απόφοιτους των στρατιωτικών σχολών «το σχέδιο της Δύσης»: δημιουργούν απειλές για τη Ρωσία, την αναγκάζουν να αμυνθεί και στη συνέχεια την κατηγορούν για επιθετικότητα, αναφέροντας πως έτσι έκανε και η ναζιστική Γερμανία μετά την επίθεσή της κατά της ΕΣΣΔ στις 22 Ιουνίου 1941.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιούν ψευδείς ισχυρισμούς για μια ρωσική απειλή προκειμένου να δικαιολογήσουν την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών τους,  όπως ανέφερε.

«Το μοτίβο δράσης της λεγόμενης ψευδοδημοκρατικής Δύσης είναι πολύ απλό: πρώτα, δημιουργούν απειλές για τη χώρα μας, αναγκάζοντάς μας να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την αυτοάμυνα και την προστασία μας, και στη συνέχεια μας κατηγορούν αμέσως για κάθε είδους θανάσιμα αμαρτήματα, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις επιθετικές πολιτικές και ενέργειές τους εναντίον της Ρωσίας.»

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί «άμεσα και επαρκώς» σε οποιεσδήποτε απειλές και υπογράμμισε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής τριάδας, των χερσαίων δυνάμεων, των αεροδιαστημικών δυνάμεων και του ναυτικού.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
Cookies