Χανιά: Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οι κηδεμόνες τους για παραμέληση
Συνελήφθησαν για παραμέληση και οι κηδεμόνες δύο ανηλίκων που κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από τις λιμενικές αρχές στα Χανιά.
Στη σύλληψη των κηδεμόνων δύο ανηλίκων προχώρησαν οι λιμενικές αρχές στα Χανιά, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, έπειτα από περιστατικό που σημειώθηκε στον Ενετικό Λιμένα της πόλης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, νωρίτερα είχαν συλληφθεί ένας 17χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος υπήκοος Ρουμανίας για τα αδικήματα της αντίστασης, της απείθειας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Συνελήφθησαν οι κηδεμόνες 2 ανηλίκων που κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργούσαν στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Χανίων εντός της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα.
Οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι επέβαιναν σε επιβατηγό-τουριστικό πλοίο, αρνήθηκαν να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους και δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των λιμενικών, ενώ φέρονται να τους εξύβρισαν και να τους απείλησαν.
Προανάκριση
Ακολούθως, μετά την αποβίβασή τους από το πλοίο, προκάλεσαν φθορές στο κτίριο του λιμενικού καταστήματος.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ