
Στα σκαριά κατασκευή κτιρίου υποδοχής επισκεπτών του Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης
Χρηματοδότηση΄του Ε.Π. “Ήπειρος” για κτίριο υποδοχής στον αρχ. χώρο Νικόπολης.
Στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027» εντάσσεται το έργο κατασκευής κτιρίου υποδοχής επισκεπτών του Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης, μετά την υπογραφή της απόφασης από τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη.
Όπως προσθέτει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, «με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 2.561.000 ευρώ, το έργο περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κτιριακών όγκων – οικίσκων, εμβαδού περίπου 350,00τμ τα οποία ενοποιούνται χωρικά ως σύνολο μέσω του ημιυπαίθριου χώρου υποδοχής των επισκεπτών – “στέγαστρο”- με το οποίο ολοκληρώνεται το κτιριακό συγκρότημα.
Οι οικίσκοι περιλαμβάνουν: α) χώρους εξυπηρέτησης επισκεπτών (γραφείο πληροφοριών και εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο, χώρους υγιεινής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, “σημείο” ενημέρωσης των επισκεπτών), β) χώρους υποδομών λειτουργίας (γραφείο, ιατρείο, κουζίνα εξυπηρέτησης των εργαζομένων, χώρος διανυκτέρευσης φύλακα, αποθήκες υλικών, χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και υπόγεια υδατοδεξαμενή).
Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός πλήρως προσβάσιμου σε ΑμεΑ και ενεργειακά αποδοτικού κτιριακού συγκροτήματος που θα λειτουργεί ως η κεντρική είσοδος της πρόσβασης και σημείο πληροφόρησης των επισκεπτών του εκτενούς αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης με τα διάσπαρτα μνημεία, το οποίο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ανάδειξής του».
Φωτογραφία αρχείου
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»

