Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τη 16η Ημέρα Εθελοντισμού υλοποιώντας 150 δράσεις σε όλη τη χώρα.
Για ακόμη μία χρονιά με την 16η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, έναν θεσμό που έχει ριζώσει βαθιά στο DNA της ΑΒ Βασιλόπουλος, περισσότεροι από 4.500 εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους, υλοποιώντας 150 δράσεις με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το μήνυμα ήταν σαφές: η πραγματική προσφορά δεν μένει στα λόγια, αλλά γεννιέται εκεί που χτυπά η καρδιά της κοινωνίας, κάνοντας την εταιρική υπευθυνότητα μια ζωντανή, ανθρώπινη ενέργεια.
Η δύναμη της ομάδας: Από τη γειτονιά, για τη γειτονιά
Αν κάτι ξεχώρισε στη φετινή διοργάνωση, αυτό ήταν η συγκινητική κινητοποίηση των ανθρώπων που βλέπουμε καθημερινά πίσω από τα ταμεία και στους διαδρόμους των καταστημάτων. Οι άνθρωποι της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι κομμάτι της κάθε γειτονιάς, γνωρίζοντας τα προβλήματά της, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των διπλανών τους.
Σε μια σπουδαία κίνηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης, οι ομάδες των καταστημάτων ΑΒ από τον Περισσό, τα Πατήσια, τη Λαμπρινή, τη Νέα Ιωνία, την Κυψέλη και τα Νέα Λιόσια έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά. Συντονίζοντας τις δυνάμεις τους, οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων περιοχών αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Δρομείς Ελπίδας». Μέσα από τη δράση τους, συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά ενός ειδικού αναπηρικού αμαξιδίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με βαθύ κοινωνικό αντίκτυπο, που αποδεικνύει ότι η συμπερίληψη και η υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας ξεκινούν από τη διπλανή μας πόρτα.
Αυτή η σύνδεση με την τοπική κοινότητα επιβεβαιώνει ότι κάθε κατάστημα ΑΒ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σημείο αγορών καθώς μετατρέπεται σε ένα ζωντανό πυρήνα προσφοράς, έτοιμο να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής του.
Μια αλυσίδα προσφοράς που μας αγκαλιάζει όλους
Η κουλτούρα της αλληλεγγύης, ωστόσο, διατρέχει οριζόντια ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΒ Βασιλόπουλος. Από τα καταστήματα και τις αποθήκες, μέχρι τα κεντρικά γραφεία, οι άνθρωποι της εταιρείας απέδειξαν ότι η φροντίδα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι κοινή υπόθεση.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι από τα κεντρικά γραφεία και τα καταστήματα της Βάρης και της Γλυφάδας στράφηκαν προς την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Σε συνεργασία με τον σύλλογο «Αρχέλων», συμμετείχαν σε μια βιωματική εκπαιδευτική δράση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, προχώρησαν στην υιοθεσία μιας χελώνας και της δεξαμενής φιλοξενίας της, ενώ ολοκλήρωσαν την ημέρα με τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Γλυφάδας.
Παράλληλα, τα κεντρικά γραφεία μαζί με τις Κεντρικές Αποθήκες στα Οινόφυτα και τη Μάνδρα εστίασαν στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Με μια συντονισμένη προσπάθεια, συγκέντρωσαν παιδικά ρούχα και τρόφιμα πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας το πολύπλευρο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
16 χρόνια έμπρακτης αγάπης
Για την ΑΒ Βασιλόπουλο, η οποία εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στο πλευρό των ελληνικών νοικοκυριών με περισσότερα από 600 καταστήματα, η έννοια της «φροντίδας» ξεπερνά τα όρια της επιχειρηματικότητας καθώς συνδέεται άρρηκτα με την αγάπη για τον άνθρωπο.
Η συμπλήρωση 16 ετών της Ημέρας Εθελοντισμού είναι η ζωντανή απόδειξη ότι όταν οι άνθρωποι ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να φέρουν πραγματική αλλαγή. Μέσα από την εκπαίδευση, την αιμοδοσία, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την κοινωνική στήριξη, οι άνθρωποι της ΑΒ μας εμπνέουν και μας θυμίζουν ότι η κοινωνική πρόοδος είναι μια συλλογική διαδρομή.
Το πιο όμορφο ταξίδι άλλωστε ξεκινά πάντα με μια απλή πράξη προσφοράς στη γειτονιά μας.