Κυριακή 26 Ιουλίου 2026
weather-icon 24o
Αποστολάκη: «Αμέτοχος παρατηρητής των εξοντωτικών αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας η κυβέρνηση»

Αποστολάκη: «Αμέτοχος παρατηρητής των εξοντωτικών αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας η κυβέρνηση»

Για σκόπιμη μεθόδευση της κυβέρνησης που οδήγησε επί μακρόν σε ένα αρρύθμιστο πεδίο προκειμένου να διευκολυνθούν αδικαιολόγητες και καταχρηστικές αυξήσεις μίλησε η Μιλένα Αποστολάκη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Την απροθυμία της κυβέρνησης να προστατεύσει χιλιάδες ασφαλισμένους από τις δυσβάστακτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας σημείωσε η Μιλένα Αποστολάκη κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής της στη Βουλή.

Η κυρία Αποστολάκη έθεσε το κρίσιμο ζήτημα των νέων αυξήσεων της τάξης του 9% και 13% στα ισόβια νοσοκομειακά ασφαλιστήρια, επισημαίνοντας ότι ασφαλιστικές εταιρείες επικαλούνται έναν νέο δείκτη αναπροσαρμογής, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες -ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας ασφαλισμένοι- να βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσβάστακτες επιβαρύνσεις χωρίς ουσιαστική προστασία από την Πολιτεία.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο υφυπουργός Λ. Τσαβδαρίδης παρότι ισχυρίστηκε ότι δεν υφίσταται κανονιστικό κενό, στη συνέχεια ανέφερε ότι ο νέος δείκτης αναπροσαρμογής θα δημοσιευθεί εντός του Ιουνίου. Ουσιαστικά, σύμφωνα με την κυρία Αποστολάκη, παραδέχθηκε την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίχως ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα των αυξήσεων, την ανάγκη προσωρινής προστασίας των ασφαλισμένων και τους ελέγχους στις ασφαλιστικές εταιρείες.

«Η κυβέρνηση επιλέγει να λειτουργεί ως αμέτοχος παρατηρητής απέναντι στην οικονομική ασφυξία χιλιάδων ασφαλισμένων. Αν δεν υπήρχε η πίεση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα δεν θα είχαμε την τοποθέτηση του υφυπουργού για ανακοίνωση του νέου δείκτη αναπροσαρμογής στα τέλη Ιουνίου» ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση σύρθηκε στη σημερινή της ανακοίνωση αναδεικνύει με προφανή τρόπο τη σκόπιμη μεθόδευσή της που οδήγησε επί μακρόν σε ένα αρρύθμιστο πεδίο προκειμένου να διευκολυνθούν αδικαιολόγητες και καταχρηστικές αυξήσεις και χιλιάδες ασφαλισμένοι να εξαναγκασθούν να εγκαταλείψουν τα ισόβια συμβόλαιά τους».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε δε την απόφαση Δ’ 2196/2025 του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία επιβεβαιώθηκε η καταχρηστικότητα των όρων που χρησιμοποιούνται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τις αυξήσεις ασφαλίστρων.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι όροι που επιτρέπουν αυξήσεις ασφαλίστρων οφείλουν να είναι συγκεκριμένοι και πλήρως κατανοητοί, ώστε ο ασφαλισμένος να μπορεί εκ των προτέρων να προβλέψει τις οικονομικές συνέπειες της σύμβασής του, σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται για όρους καταχρηστικούς που παραβιάζουν ευθέως την αρχή της διαφάνειας και διαταράσσουν τη συμβατική ισορροπία εις βάρος του καταναλωτή.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Ιουλίου 2026
Cookies