Αίγιο: Απόπειρα αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος και «κατασκευασμένα» αποτυπώματα
Οι Αρχές εκτιμούν ότι υπήρξε σαφής απόπειρα σκηνοθεσίας του εγκλήματος στο Αίγιο, τόσο με το σκουπισμένο κουζινομάχαιρο, όσο και με το γεγονός ότι όλος ο χώρος είχε καθαριστεί επιμελώς.
Νέα στοιχεία για την προσπάθεια παραπλάνησης των Αρχών και της δημιουργίας ενός «σκηνοθετημένου» χώρου εγκλήματος, έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους νέα στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο ο δράστης του διπλού φονικού να επιχείρησε, μάλλον… ερασιτεχνικά, να καλύψει τα ίχνη του.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κατά την εργαστηριακή ανάλυση εντοπίστηκαν αποτυπώματα της 54χρονης τόσο στο όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο 26χρονος, όσο και σε φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, πρόκειται για «αιματηρά αποτυπώματα», γεγονός που δείχνει ότι η γυναίκα ήρθε σε επαφή με τα αντικείμενα αφού είχε ήδη τραυματιστεί.
Ωστόσο, τα ευρήματα αυτά αποδομούν το αρχικό σενάριο της «αλληλοεξόντωσης» μητέρας και γιου. Καθοριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε ίχνος πυρίτιδας στα χέρια της 54χρονης, ενώ και η ιατροδικαστική έκθεση αποκλείει πλήρως το ενδεχόμενο η ίδια να πυροβόλησε.
«Σκηνοθέτησε» το χώρο του εγκλήματος
Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρξε σαφής απόπειρα σκηνοθεσίας του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουζινομάχαιρο μήκους 20 εκατοστών που εντοπίστηκε κάτω από τη σορό της γυναίκας δεν έφερε κανένα αποτύπωμα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει καθαριστεί επιμελώς.
«Το μαχαίρι μεταφέρθηκε από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο. Είναι λογικό να υπήρχε τουλάχιστον ένα αποτύπωμα. Η πλήρης απουσία στοιχείων δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης χειρίστηκε το όπλο», ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τόσο το μαχαίρι όσο και το όπλο τύπου φλόμπερ αφέθηκαν σκόπιμα στον χώρο, προκειμένου να στηθεί ένα σκηνικό «αλληλοεξόντωσης».
Παρά τα στοιχεία αυτά, ο 65χρονος Ιταλός σύζυγος της γυναίκας, που έχει ήδη προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι την ώρα του εγκλήματος κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε τίποτα.
Καθάρισε και εξαφάνισε τα πάντα
Παράλληλα, ίχνη στον χώρο υποδηλώνουν προσπάθεια καθαρισμού αίματος, χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ισχυρισμός ότι η μητέρα πυροβόλησε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι καταρρέει πλήρως υπό το βάρος των επιστημονικών ευρημάτων.
Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για εσώρουχο του 65χρονου κατηγορουμένου, στο οποίο –παρά το πλύσιμο– εντοπίστηκε ύποπτος λεκές που παραπέμπει σε αίμα.
Παράλληλα, εξετάζεται και ξένο γενετικό υλικό (DNA) που βρέθηκε κάτω από τα νύχια της 54χρονης.
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442