Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Μπεν Γκβιρ: «Η χώρα της μπότας έγινε η χώρα της σαγιονάρας» – Προκλητικό σχόλιο για την εισαγγελική έρευνα των Ιταλών

Μπεν Γκβιρ: «Η χώρα της μπότας έγινε η χώρα της σαγιονάρας» – Προκλητικό σχόλιο για την εισαγγελική έρευνα των Ιταλών

Ο ακροδεξιός υπουργός του Ισραήλ Μπεν Γκβιρ είχε δημοσιεύσει βίντεο με τον ίδιο να επιτηρεί και να χλευάζει ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla δεμένους πισθάγκωνα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Εισαγγελείς στην Ιταλία έχουν θέσει υπό έρευνα τον ακροδεξιό υπουργό ασφαλείας του Ισραήλ, Μπεν Γκβιρ, που πρόσφατα πρωταγωνίστησε ηθελημένα σε βίντεο που τον έδειχνε να κυκλοφορεί και να χλευάσει ακτιβιστές του Global Sumud Flottila δεμένους πισθάγκωνα αφού το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό τους είχε απαγάγει σε διεθνή ύδατα.

Δικαστική πηγή επιβεβαίωσε δημοσιεύματα στην Ιταλία ότι ο Μπεν-Γκβιρ ερευνάται ως ύποπτος για βασανιστήρια και απαγωγή Ιταλών πολιτών που ήταν μεταξύ των ακτιβιστών που προσπάθησαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη στη Γάζα.

Εάν η έρευνα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες δικαιολογούνται, οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να υποβάλουν επίσημο αίτημα για δίκη.

Ο Μπεν Γκβιρ δήλωσε: «Δεν θα δειλιάσω μπροστά σε καμία έρευνα και θα συνεχίσω να στέκομαι περήφανα στο πλευρό των μαχητών μας».

Συνεχίζοντας σε προκλητικό ύφος ο Μπεν Γκβιρ δήλωσε ότι «η χώρα της μπότας έχει μετατραπεί σε χώρα της σαγιονάρας», εκφράζοντας εμμέσως τον θαυμασμό του για την περίοδο που η «φασιστική μπότα» του Μουσολίνι προκαλούσε τρόμο, ακόμα κι αν θύματα αυτού του τρόμου ήταν και οι ιταλοί εβραίοι.

Η αντίδραση της Ιταλίας

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Δεν έχω λόγια να σχολιάσω αυτά που είπε ο Μπεν-Γκβίρ για την Ιταλία. Απαράδεκτα λόγια που επιστρέφουμε στον αποστολέα. Δεν είναι άξια ενός υπουργού», έγραψε ο Ταγιάνι στο X την Τρίτη.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο Μπεν-Γκβιρ στο X, ισραηλινοί αξιωματικοί ανάγκασαν επίσης μια ακτιβίστρια να πέσει στο έδαφος αφού φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Η κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε τη μεταχείριση των ακτιβιστών «απαράδεκτη» και κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη για εξηγήσεις. Στη συνέχεια, η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητήσει κυρώσεις κατά του Μπεν-Γκβιρ, ενώ η Γαλλία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο του Μπεν-Γκβιρ στο έδαφός της.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies