Υπάρχουν βραδιές που περνούν και εκείνες που θυμόμαστε για πάντα. Οι Γιαγκίνηδες επιστρέφουν στην Αθήνα για τη μεγαλύτερη συναυλία τους – μέχρι στιγμής.
Μια βραδιά. Μια σκηνή. Ρεμπέτικο-Λαϊκό – Τραγούδι – Χορός. Και τώρα όλα αυτά μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο, γιατί το ραντεβού είναι με full band και special guests.
Την Τρίτη 7 Ιουλίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μας περιμένει για το Γλέντι των Ονείρων μας.
Και αυτό δεν είναι απλώς ένας τίτλος, είναι υπόσχεση για ένα αυθεντικό μουσικό αντάμωμα. Εκεί που το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι συναντούν τη νέα γενιά και όχι μόνο. Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα γίνουμε μέρος μιας γιορτής που μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή, αλλά ανήκει ολοκληρωτικά στο σήμερα.
Το «Γιαγκίνι» είναι η φωτιά της καρδιάς! Και αυτή τη φωτιά οι Γιαγκίνηδες, ως γνήσιοι αφηγητές του δρόμου, ξέρουν να τη μοιράζονται από την Αριστοτέλους και την Τσιμισκή μέχρι την Τεχνόπολη.
Τι είπαν στο in για τη συναυλία τους στη Τεχνόπολη
«Στην Τεχνόπολη πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ζήσει κάτι πολύ ιδιαίτερο μαζί μας. Για εμάς αυτή η συναυλία είναι ουσιαστικά η πραγματοποίηση ενός ονείρου, γιατί πάντα θέλαμε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη εμφάνιση και να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία με τόσο κόσμο. Ήδη βλέπουμε τεράστια ανταπόκριση και αυτό μας γεμίζει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό. Ετοιμάζουμε το πιο δυνατό μας γλέντι μέχρι σήμερα, με μεγάλη μουσική παραγωγή, ένταση και πολλή ενέργεια πάνω στη σκηνή. Νομίζουμε πως όλος αυτός ο ενθουσιασμός που νιώθουμε θα περάσει και στον κόσμο εκείνο το βράδυ. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα αξέχαστο λαϊκό γλέντι, ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Αθήνα».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.