
Ραφήνα: Πλοίο προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα – Τον έκοψε στα δύο
Παρά τη σφοδρότητα του περιστατικού, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ επιβατών ή μελών του πληρώματος
Ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας το λιμάνι της Ραφήνα, όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Andros King προσέκρουσε στον βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, η πρόσκρουση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον λιμενοβραχίονα, ο οποίος φέρεται να κόπηκε στα δύο από τη σύγκρουση.
Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Μύκονο, την Τήνο και την Άνδρο προς Ραφήνα, μεταφέροντας 283 επιβάτες, 67 ΙΧΕ οχήματα, 13 φορτηγά, 10 δίκυκλα και 60 μέλη πληρώματος.
Παρά τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ επιβατών ή μελών του πληρώματος, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή διαρροή καυσίμων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού.
Στην περιοχή την στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ.
Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, το οποίο εξετάζει όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πρόσκρουση.
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
- Μουντιάλ 2026: Ο Γκάβι πήρε θέση υπέρ του Παρέδες στο ενδεχόμενο τιμωρίας του από τη FIFA
- Πολιτική Προστασία: 11 κλήσεις για θερμές εργασίες δέχθηκε η Πυροσβεστική – 50 φωτιές αντιμετωπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο
