Τα όσα συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν θα έχουν επίπτωση και σε αθλητικό επίπεδο και μάλιστα στο προσεχές Μουντιάλ που ξεκινά σε λίγες ημέρες στα γήπεδα της Αμερικής, του Καναδά και του Μεξικού.
Συγκεκριμένα η εθνική ομάδα του Ιράν θα υποχρεούται να εισέρχεται και να αποχωρεί αυθημερόν από τις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής για τους αγώνες της στο Μουντιάλ 2026, λόγω ιδιαίτερα αυστηρών περιορισμών στις θεωρήσεις εισόδου, σύμφωνα με τον Ιρανό πρεσβευτή στο Μεξικό.
Όπως δήλωσε ο Αμπολφαζλ Πασαντιντέχ, η αποστολή θα μπορεί να εισέρχεται στις ΗΠΑ το πρωί των αγώνων και θα πρέπει να αποχωρεί την ίδια ημέρα, σε ένα καθεστώς που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά περιοριστικό.
Σημειώνεται πως το Ιράν πρέπει να δώσει σε πόλεις των ΗΠΑ τους τρεις αγώνες του ομίλου. ειδικότερα δύο στο Λος Άντζελες (με Νέα Ζηλανδία και Βέλγιο) και έναν στο Σιάτλ (με Αίγυπτο), προκαλεί πονοκέφαλο στους Αμερικανούς,
Η ιρανική ομάδα αναμένεται να έχει ως βάση την Τιχουάνα, στο βόρειο Μεξικό, ενόψει των υποχρεώσεών της στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών