
Μπαίνει σε καραντίνα η Εθνική του Κονγκό λόγω ‘Εμπολα
Διαδικασία αυτοαπομόνωσης πρέπει να ξεκινήσεη η Εθνική της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό πριν την άφιξή της στο Χιούστον για το Μουντιάλ
Η αποστολή της εθνικής ομάδας της Λ.Δ. του Κονγκό θα πρέπει να αυτοαπομονωθεί σε μια «φούσκα» για 21 ημέρες, προκειμένου να αποφύγει την μόλυνση από τον ιό Έμπολα, εάν θέλει να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον Λευκό Οίκο.
«Ήμασταν πολύ σαφείς με το Κονγκό: πρέπει να διατηρήσουν την ακεραιότητα της «φούσκας» τους για 21 ημέρες πριν μπορέσουν να έρθουν στο Χιούστον στις 11 Ιουνίου», δήλωσε στο ESPN ο Άντριου Τζουλιάνι, συντονιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Λευκού Οίκου.
Για να τηρήσει αυτήν την προθεσμία, η ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή προπονείται στο Βέλγιο, πρέπει ν΄αρχίσει άμεσα την διαδικασία αυτοαπομόνωσης.
«Εάν έρθουν και άλλοι άνθρωποι (για να ενταχθούν στην ομάδα), πρέπει να έχουν μια ξεχωριστή «φούσκα» από την ομάδα», πρόσθεσε ο Τζουλιάνι και εξήγησε: «Εάν τελικά έρθουν και ένα από αυτά τα άτομα παρουσιάσει συμπτώματα, αυτό θέτει ολόκληρη την ομάδα σε κίνδυνο να μην μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».
Σε δήλωσή του στο AFP, ο κ. Τζουλιάνι επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος «ενθαρρύνει την ομάδα να προστατεύσει τους παίκτες της από την περιττή έκθεση και να διατηρήσει την ακεραιότητα της «φούσκας» της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι σε θέση να συμμετάσχει στο τουρνουά».
- «Σβήνονται» πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία – Ποιους αφορά
- Η «σοφή ηγεσία» αποδίδει καρπούς – Μπορεί να εφαρμοστεί στον χώρο εργασίας;
- Ολες οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (24/5): Πού θα δείτε τον τελικό της Euroleague Ολυμπιακός-Ρεάλ
- Λευκός Οίκος: Η στιγμή των πυροβολισμών – «Είχε εμμονή με την προεδρία» λέει ο Τραμπ για τον άνδρα που άνοιξε πυρ
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης, πράξη 5η: Oι «ερυθρόλευκοι» μπροστά σε μια ακόμη ιστορική πρόκληση (vids, pics)
- Run for your lives: Οι Iron Maiden ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά την Αθήνα


