Ο Μάικ Τζέιμς για ακόμη ένα καλοκαίρι βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου στο Μόντε Κάρλο, αλλά φέτος τα πράγματα φαίνονται πιο σοβαρά από ποτέ. Με την κρίση που διανύει η Μονακό και το συμβόλαιο του να λήγει στο τέλος της σεζόν, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μοιάζει… μονόδρομος. Αν και ο Αμερικανός είναι πλέον 35 χρονών, αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη-αν όχι ο καλύτερος- και οποιαδήποτε ομάδα τον προσθέσει στο ρόστερ της ανεβαίνει αυτομάτως επίπεδο.
Κάπως έτσι το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν αρκετοί μνηστήρες αν ο Τζέιμς όντως φύγει από το Πριγκιπάτο. Ο 35χρονος όμως έχει μόνο ένα πράγμα στο κεφάλι του. Κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στα 10 χρόνια που αγωνίζεται στην Ευρώπη-την κατάκτηση της Euroleague. Όντας εδώ και καιρό ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, είναι το μόνο που λείπει από την συλλογή του για να βάλει το όνομα του στους απόλυτους θρύλους της. Πέρσι με την Μονακό του Σπανούλη, έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως η Φενέρ επικράτησε των Μονεγάσκων και ο Αμερικανός έχασε την ευκαιρία να εκπληρώσει την επιθυμία του.
Ο Τζέιμς και ο Πασκουάλ
Με το κεφάλαιο Μονακό να κλείνει για τον Αμερικανό γκαρντ, το μόνο σίγουρο είναι πως ο επόμενος προορισμός του θα είναι μια ομάδα η οποία μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει αποφασίσει να κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της το ερχόμενο καλοκαίρι και με τον Τσάβι Πασκουάλ στο τιμόνι…
Ο Ισπανός τεχνικός στα χρόνια του στον Παναθηναϊκό (2016-18), ανέδειξε τον Τζέιμς ως ένα αστέρι της Euroleague και η σχέση του με τον παίκτη μέχρι και σήμερα παραμένει ιδιαίτερη. Μάλιστα μετά την θητεία του στους Πράσινους, ο Αμερικανός υπέγραψε με ομάδα του ΝΒΑ (Φοίνιξ Σανς), πρωτού επιστρέψει ξανά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Με τους Μπλαουγκράνα λοιπόν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός κορυφαίου γκαρντ, όπως ο Σιλβέν Φρανσίσκο της Ζαλγκίρις που ακούστηκε πρόσφατα για τους Ισπανούς, το ενδεχόμενο να κινηθούν για τον Μάικ Τζέιμς είναι κάθε άλλο παρά περίεργο. Και με τον 35χρονο να έχει αδυναμία στον προπονητή της ομάδας της Βαρκελώνης, όλα φαίνονται να συνδέονται τέλεια.
Το καλοκαίρι λοιπόν, δεν αποκλείεται ο Πασκουάλ να πείσει τον Τζέιμς να φορέσει τα κυανέρυθρα και να κυνηγήσει την κατάκτηση της Euroleague στο τελευταίο πιθανότατα συμβόλαιο της καριέρας του. Προφανώς όλα αυτά θα φανούν όταν πλέον η σεζόν θα έχει τελειώσει και θα ανοίξει η μεταγραφική περίοδος.
Για την ιστορία, την φετινή χρονιά ο Αμερικανός σε 31 συμμετοχές με την Μονακό στην κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης μετράει 16.7, πόντους, 6.6 ασίστ, 3.4 ριμπάουντ και σχεδόν ένα κλέψιμο σε 30 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Τζενάρο Γκατούζο ευχαρίστησε όλους τους Ιταλούς για την στήριξή τους και δήλωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα» με πόνο στην καρδιά.
Ο Άρνε Σλοτ επιβεβαίωσε ότι η επιστροφή του Άλισον στην αγωνιστική δράση θα αργήσει, χάνοντας τόσο τα ματς με την Παρί για τους «8» του Champions League όσο και αρκετά μάλλον περισσότερα.