
Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
Η δημόσια τηλεόραση περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν από τον βομβαρδισμό της κατοικίας του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που πλέον οι Σιίτες ονομάζουν Ιμάμη Χαμενεΐ.
Το IRIB News, η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ιράν, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως ο Ανώτατος Ηγέτης πέθανε στον χώρο εργασίας του στην κατοικία του Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ιράν στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως παρά την έντονη φημολογία, ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήταν προστατευμένος σε «ασφαλή και μυστική τοποθεσία», αλλά στον χώρο εργασίας στην επίσημη κατοικία του.
Ο Αλί Χαμενεΐ κατείχε τη θέση του Ανώτατου Ηγέτη (Rahbar στα ιρανικά) από το 1989 οπότε και διαδέχθηκε τον διαδεχόμενος τον Αγιατολάχ Χομεϊνί τον ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Ο Ανώτατος Ηγέτης διατηρούσε τον τελικό λόγο σε όλες τις κρατικές υποθέσεις, τον στρατό, τη δικαιοσύνη και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι ανώτατοι ηγέτες του Ιράν, συνήθως θεωρούνται αντίστοιχοι των αγίων για όλο τον σιιτικό κόσμο.
Ο Αγιατολάχ παρά την κριτική της Δύσης, θεωρούνταν ως αυτός που δεν ήθελε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και είχε εκδώσει σχετική διαταγή. Πλέον η Δύση κινείται σε αχαρτογράφητα νερά.
Τι ανέφερε η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ιράν για τις τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ
«Ο Ανώτατος Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν μαρτύρησε στον χώρο εργασίας του, στην κατοικία του Ηγέτη.
Τη στιγμή του μαρτυρίου, εκτελούσε τα καθήκοντά του και βρισκόταν στον χώρο εργασίας του (το γραφείο του), και αυτή η δειλή επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το σιωνιστικό καθεστώς και τους περιφερειακούς αντιδραστικούς έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι ο ηγέτης της Επανάστασης ζει σε ασφαλή και μυστική τοποθεσία.
Ο μαρτυρικός θάνατός του στον χώρο εργασίας του διαψεύδει για άλλη μια φορά αυτούς τους ισχυρισμούς και τον ψυχολογικό πόλεμο του εχθρού, δείχνοντας ότι πάντα στεκόταν ατρόμητος και γενναίος ανάμεσα στον λαό και στην πρώτη γραμμή της ευθύνης ενάντια στην αλαζονεία».
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!





