Βιολάντα: Κλείνει προσωρινά το δεύτερο εργοστάσιο του ιδιοκτήτη
Την ώρα που οι εξελίξεις στην έρευνα για την έκρηξη στη Βιολάντα είναι καταιγιστικές, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά το δεύτερο εργοστάσιο
Με μία λιτή ανακοίνωση η εταιρεία «VitaFree», η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα», ενημερώνει ότι διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της επιχείρησης.
Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο του ιδιοκτήτη που βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο Τρικάλων-Λάρισας, με την εταιρεία να αναφέρει ότι διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της επιχείρησης για να πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες.
«Από 16 Φεβρουαρίου 2026 το εργοστάσιό μας δεν θα λειτουργήσει προσωρινά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εξωτερικές τεχνικές εργασίες. Η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών», αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
Ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» που σημειώθηκε η φονική έκρηξη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε εργάτριες, Κωνσταντίνος Τζιωρζιώτης συνελήφθη εκ νέου από τις αρχές μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα.
Την Τρίτη απολογείται ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα
Με βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη.
Η εισαγγελική λειτουργός που έλαβε την πολυσέλιδη έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σύμφωνα πληροφορίες διαπίστωσε στο προανακριτικό υλικό εγκληματικές παραλείψεις.
Πριν από πέντε μήνες υπήρξαν αναφορές για οσμές αερίου, οι οποίες ωστόσο δεν ελέγχθηκαν ποτέ. Όπως διαπιστώθηκε, οι υπογειοποιημένες σωληνώσεις στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιήσεων, ενώ οι υπέργειες δεξαμενές είχαν κριθεί ακατάλληλες ήδη από το 2019.
- Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει την Βουλή για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας
- «Μπαμ» από την Dubai BC: Συμφώνησε με τον Ομπστ!
- Η άμμος στις αυλές των σπιτιών της Κατερίνης-Φαινόμενο «κυμάτων γίγας»
- Από τα viral βίντεο στο TikTok στη Βιέννη και τη Eurovision: Ποιος είναι ο Akylas που έχει ξεσηκώσει την Ελλάδα με το Ferto;
- Chevron: Έπεσαν οι υπογραφές για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων παρουσία Μητσοτάκη
- «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα: Ο Χάρης Θεοχάρης θα συμμετέχει ως παρατηρητής