
Τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο… σχολείου στη Θεσσαλονίκη
Σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό που συνέβη σε Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, ένας τιμοκατάλογος ναρκωτικών να κάνει την εμφάνισή του.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης ένα μήνυμα που γράφτηκε σε τοίχο με τιμές ναρκωτικών στον χώρο του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Νεάπολης, στο οποίο συστεγάζεται και το πειραματικό Δημοτικό της περιοχής.
Προφανώς το μήνυμα έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και ειδικά στο σημείο το οποίο γράφτηκε ο…τιμοκατάλογος, ο οποίος είναι υπογεγραμμένος ως Γκέτο Ξηροκρήνη και 1312, μήνυμα που καταφέρεται εναντίον της αστυνομίας.
Σε κοντινή περιοχή μάλιστα υπήρχε και shoefiti, κρεμασμένα παπούτσια σε καλώδια του ρεύματος ή στήλες φωτισμού που ενίοτε ερμηνεύεται στο εξωτερικό ως «περιοχή που μπορείς να βρεις ναρκωτικά». Κυρίως όμως ερμηνεύεται ως φόρος τιμής σε παιδιά που έφυγαν πρόωρα, κυρίως ως αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.
Η αστυνομία και η Δευτεροβάθμια είναι ενήμερες για τον τιμοκατάλογο ναρκωτικών
Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από γονείς με την στήριξη εκπαιδευτικών προχώρησαν σε καταγγελία του συμβάντος τόσο προς της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, όσο και προς την Ελληνική Αστυνομία.
Η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε «ότι το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό καθώς μιλάμε για προαύλιο σχολείου και για τον λόγο αυτό έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία σε όλους τους αρμόδιους φορείς», ενώ ενήμερος του περιστατικού είναι και ο διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται συστεγαζόμενο με το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
Κατά πάσα πιθανότητα σκοπός ήταν η πρόκληση σοκ και η «διαφήμιση» της περιοχής ως «σκληρή περιοχή» ως πιο λογική εξήγηση. Το σχολείο ανακαινίστηκε πλήρως κατά το πρόσφατο παρελθόν με την σχολική κοινότητα να ενοχλείται περαιτέρω από τον βανδαλισμό του φρεσκοβαμμένου σχολείου. Το σχολείο φέρεται να σκέφτεται σύμφωνα με τοπικά μέσα να προβεί σε κινήσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών.
- ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις Αυτιά για «χωριά ΑμεΑ» προσβάλλουν τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τον πολιτισμό
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο




