
Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
Μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτήν του Μεγάρου Μαξίμου και της συνάντησης που έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους αγρότες, καταγράφηκε στη Λάρισα.
Για τρεις ώρες έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό στη Λάρισα με τρακτέρ οι αγρότες στο ύψος του Πλατυκάμπου κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες χωρίς να κλείνουν την πόρτα του διαλόγου
Οι αγρότες που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων επανέλαβαν το αίτημά τους προς το Μέγαρο Μαξίμου να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή δύο αντιπροσωπειών: μίας 25 αγροτών και μίας δεύτερης 10 κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων.
Για τον λόγο αυτόν, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση.
Συζήτηση «χωρίς όρους» και «επικοινωνιακά παιχνίδια»
Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν την Τετάρτη, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 μ.μ. στον Παλαμά Καρδίτσας. Στο τραπέζι εξετάζονται όλα τα σενάρια ακόμα και συλλαλητήριο στην Αθήνα.
«Εμείς συνεχίζουμε να ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό», αναφέρουν από τον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.
O εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Ιορδάνης Ιωαννίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στην αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους και δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο. Μιλάνε μεμονωμένα, χωρίς κανένα ρόλο και είναι δικαίωμα τους».
Από εκεί και πέρα κάλεσε τον πρωθυπουργό να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για μια συζήτηση «χωρίς όρους» και χωρίς να υπάρχουν «επικοινωνιακά παιχνίδια».
- Ουκρανία: Ευρωπαίοι σύμμαχοί της «συζητούν» εμπλοκή της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας


