Ο Λαμίν Γιαμάλ άναψε… φωτιές λίγες ημέρες πριν το πρώτο Clasico της σεζόν 2025/26, εξαπολύοντας επίθεση προς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεαρός σταρ της Μπαρτσελόνα σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τους «μερένχες», κατηγορώντας τους πως «κλέβουν και μετά παραπονιούνται».
Ο 18χρονος μίλησε σε εκπομπή του Kings League στο Twitch, όπου ο Ίμπαϊ Λιάνος τον ρώτησε αν η ομάδα του, η Porcinos FC, μοιάζει με τη Ρεάλ. Η απάντηση του Γιαμάλ ήταν άμεση και προκάλεσε αίσθηση:«Ναι, κλέβουν και μετά παραπονιούνται. Αυτό κάνουν».
Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν όντως πιστεύει ότι «η Ρεάλ κλέβει», ο Γιαμάλ δεν έκανε πίσω, επιμένοντας στην άποψή του.
Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται έτοιμος να σκοράρει απέναντι στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, ο 18χροονος απάντησε με αυτοπεποίθηση:«Το έχω ήδη κάνει, δεν θυμάσαι;».
Την περσινή σεζόν, οι «μπλαουγκράνα» είχαν απόλυτη κυριαρχία απέναντι στη Ρεάλ, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Στην πρώτη συνάντηση, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στην ίδια ημερομηνία και έδρα που θα γίνει και το φετινό ματς ο Γιαμάλ είχε σκοράρει, συμβάλλοντας στο εμφατικό 4-0 της Μπαρτσελόνα.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.