
Τουρκία – Πορτογαλία 95-54: Διέλυσε τους Ίβηρες η ομάδα του Αταμάν (vid)
Η Τουρκία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Πορτογαλία, την οποία και συνέτριψε με 95-54.
Η Τουρκία έγινε η δεύτερη ομάδα από τον πρώτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2025, μετά την Σερβία, που κλείδωσε θέση στους «16» της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέτριψε με 95-54 την Πορτογαλία στη Ρίγα, πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις και υποχρεώνοντας τους ηττημένους στη δεύτερη αποτυχία τους.
Η τουρκική άμυνα «έπνιξε» κάθε προσπάθεια αντίδρασης της Πορτογαλίας, τη στιγμή που η επιθετική λειτουργία της ομάδας «χτυπούσε κόκκινα» με πρωταγωνιστή τον φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς, Αλπερέν Σενγκούν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Στην παράσταση για ένα ρόλο της ομάδας του Αταμάν, ξεχώρισε και ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ομέρ Γιούρτσεβεν, με 14 πόντους, όσους είχε και ο Φουρκάν Κορκμάζ.
Από την Πορτογαλία πάλεψε ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, Νεμίας Κουέτα, με 15 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 51-27, 73-37, 95-54
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*
- Δανία: Ναυαγούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης – Πλήγμα για τη Φρεντέρικσεν
- Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
- Ανοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Βολιβία: Δικαστήριο κλήτευσε τον πρώην πρόεδρο Μοράλες σε δίκη κατηγορούμενος για εμπορία ανήλικης
- Τα Στενά του Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμα με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζταμπά Χαμενεΐ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times


