Φουλ επίθεση από τη Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ , μη αρκούμενη στον περσινό τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ , αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα της με ταλαντούχους παίκτες, ξοδεύοντας περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος βρίσκει τη Λίβερπουλ να δρα με αποφασιστικότητα και στρατηγική ακρίβεια, αφήνοντας άφωνους τους φιλάθλους της. Οι μεταγραφές των Βιρτς, Φρίμπονγκ, Κέρκεζ και Εκιτικέ έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτηση του Αλεξάντερ Ίσακ, με ποσό που ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια λίρες.
Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι: «Πώς το καταφέρνουν;». Η απάντηση είναι πως όλα έγιναν βάσει σχεδίου. Η ιδιοκτησία της FSG, που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για φειδωλή πολιτική, ακολούθησε μακροπρόθεσμη στρατηγική. Την προηγούμενη χρονιά η Λίβερπουλ είχε καθαρό μεταγραφικό ισοζύγιο -5 εκατ. λίρες, αποδεσμεύοντας παίκτες, μειώνοντας μισθούς και προετοιμάζοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά προετοίμασαν το έδαφος για την τωρινή «έκρηξη» επενδύσεων.
Η κατάκτηση της Premier League το 2025 και η πορεία στο Champions League απέφεραν πάνω από 250 εκατομμύρια λίρες. Σε συνδυασμό με ιστορικά έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα και τη νέα συμφωνία με την Adidas (60 εκατ. το χρόνο), η Λίβερπουλ απέκτησε οικονομική ευελιξία χωρίς να παραβιάζει κανέναν οικονομικό κανονισμό.
Ενώ άλλοι σύλλογοι προχώρησαν σε βεβιασμένες κινήσεις, η Λίβερπουλ εφάρμοσε πειθαρχημένη οικονομική πολιτική και χτίστηκε με σύστημα. Χωρίς κυρώσεις, με καθαρό οικονομικό προφίλ και ηρεμία, τώρα κινείται αποφασιστικά στην αγορά. Με την πώληση παικτών όπως ο Λούιζ Ντίας, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Κουάνσα και ο Κέλεχερ, συγκέντρωσε κεφάλαια για ενίσχυση. Πλέον έχει ξεπεράσει τα 300 εκ. € σε δαπάνες και ενώ απομένει ένας μήνας για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.
Η FSG πλέον στηρίζει τον προπονητή και ξοδεύει σοβαρά χρήματα, χωρίς να φοβάται μια ενδεχόμενη κρίση. Οι μεταγραφές δεν είναι απλώς εντυπωσιακές αλλά στοχευμένες: νέοι, γρήγοροι, αποδοτικοί ποδοσφαιριστές με μέλλον. Αν ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Ίσακ, η Λίβερπουλ μπορεί να κάνει το back to back.
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)



























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442