Καπνισάκης σε Βορίδη: Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους
«Όταν, λοιπόν, ο αρμόδιος uπουργός "συμφωνεί" να συνεχίσει η παράνομη καταλήστευση των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και "παραιτεί" αυτόν που προσπαθεί να την περιορίσει, δεν μπορεί να ενεργεί νόμιμα», τόνισε ο Μανώλης Καπνισάκης
Πυρά στον Μάκη Βορίδη και τα όσα ανέφερε κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπέλυσε ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη.
Ο κ. Καπνισάκης τόνισε πως «ο ο κ. Βορίδης επιδιδόμενος στην τέχνη της σοφιστείας, διερωτήθηκε, αν είναι ποτέ δυνατόν να συνιστούν εγκληματικές πράξεις: α) ένα «συμφωνώ» σε μια διοικητική απόφαση και β) το «αίτημά» του προς τον κ. Βάρρα να παραιτηθεί» και ακολούθως επιχείρησε να αποδομήσει τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού.
Όσα ανέφερε ο Μανώλης Καπνισάκης:
«Σήμερα στη Βουλή ο κ. Βορίδης επιδιδόμενος στην τέχνη της σοφιστείας, διερωτήθηκε, αν είναι ποτέ δυνατόν να συνιστούν εγκληματικές πράξεις: α) ένα «συμφωνώ» σε μια διοικητική απόφαση και β) το «αίτημά» του προς τον κ. Βάρρα να παραιτηθεί.
«Είναι δυνατόν να κάνεις εγκληματική ενέργεια με νόμιμες πράξεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είναι κύριε υπουργέ και το γνωρίζετε άριστα ως νομικός που είστε (σας θυμίζω ότι «νόμιμες» θεωρούσαν τις πράξεις τους και υπουργοί που τελικά κατέληξαν στη φυλακή…).
Διότι α) με το «συμφωνώ» διατηρήσατε σε ισχύ το καθεστώς της «τεχνικής λύσης», για την οποία ουδείς απολύτως νόμιμος λόγος παράτασης υπήρχε, καθώς με την υιοθέτηση από την Ε.Ε του Κανονισμού OMNIBUS είχαν ενσωματωθεί στις επιλέξιμες εκτάσεις τα 9,5 εκ. στρέμματα.
β) με το «αίτημα» παραίτησης προς τον κ. Βάρρα διασφαλίσατε ότι η σπείρα που λυμαινόταν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όχι μόνο θα εξακολουθούσε ανενόχλητη τη δράση της, αλλά θα ήταν και υπό την καθοδήγηση και τον πλήρη έλεγχο του Μαξίμου, των Υπουργών και των κομματικών παραγόντων σας.
Όταν, λοιπόν, ο αρμόδιος uπουργός «συμφωνεί» να συνεχίσει η παράνομη καταλήστευση των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και «παραιτεί» αυτόν που προσπαθεί να την περιορίσει, δεν μπορεί να ενεργεί νόμιμα.
Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους».
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442