Τρομακτικές εικόνες από την Νέα Υόρκη – Πλημμύρισε το μετρό από τις ισχυρές καταιγίδες
Τα βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας με σταθμούς του μετρό στη Νέα Υόρκη που γέμιζαν νερό, σοκάρουν.
Ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν τη Νέα Υόρκη, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς καταιγίδες σάρωσαν τη βορειοανατολική περιοχή τη νύχτα της Δευτέρας.
Τα βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας με σταθμούς του μετρό που γέμιζαν νερό, σοκάρουν.
Τοπικά τηλεοπτικά πλάνα και βίντεο που κοινοποιήθηκαν από κατοίκους έδειχναν αυτοκίνητα να έχουν εγκλωβιστεί σε βαθιά νερά στην κομητεία Γουέσττσεστερ, ορμητικά νερά να κατεβαίνουν τις σκάλες των σταθμών του μετρό στη Νέα Υόρκη και νερό να πλημμυρίζει τις αποβάθρες των τρένων.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης κάλεσαν τους κατοίκους να λάβουν προφυλάξεις, καθώς οι καταιγίδες που ξεκίνησαν το απόγευμα προκάλεσαν έντονη βροχόπτωση.
«Αν μένετε σε υπόγειο ή σε χαμηλό σημείο, ετοιμαστείτε να μετακινηθείτε σε ψηλότερο έδαφος», ανέφερε σε ανάρτηση στο X η υπηρεσία 311 της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα το βράδυ. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξαφνικών πλημμυρών και «υψηλών επιπέδων βροχόπτωσης» σε περιοχές της πολιτείας. Τα αεροδρόμια JFK και LaGuardia της Νέας Υόρκης, καθώς και το Newark Liberty International Airport στο Νιου Τζέρσεϊ, είχαν προσωρινή απαγόρευση προσγειώσεων τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Αναστολή πτήσεων
Επίσης, τα αεροδρόμια της Φιλαδέλφειας, της Βαλτιμόρη και το Ronald Reagan της Ουάσινγκτον είχαν ανασταλεί οι πτήσεις. Ένας επιβάτης με προορισμό το JFK έγραψε στο X λίγο πριν τις 9 μ.μ. (ώρα ανατολικής ακτής): «Κάνουμε κύκλους έξω από τη Νέα Υόρκη για 90 λεπτά.»
«Δεν μπορούμε να προσγειωθούμε λόγω συμφόρησης στο αεροδρόμιο που προκαλεί ο καιρός. Ο πιλότος μας είπε ότι έχουμε καύσιμα για 1 ώρα ακόμα κύκλων, πριν προσγειωθούμε σε άλλο κοντινό αεροδρόμιο», πρόσθεσε ο επιβάτης.
Ένας άλλος ταξιδιώτης έγραψε στο X γύρω στις 8:20 μ.μ.: «Κάθομαι στο αεροδρόμιο του Newark πάνω από 4 ώρες.»
Οι αρχές της Νέας Υόρκης κάλεσαν τους κατοίκους να προετοιμαστούν για ζέστη και νέες πλημμύρες που αναμένονται την Τρίτη, λόγω των «ζεστών και υγρών συνθηκών», με τις θερμοκρασίες να «αγγίζουν ή να ξεπερνούν» τους 38 βαθμούς Κελσίου.
- Κβίτσα Κβαρατσέλια: Santa… Kvaradona
- Ο Τσίπρας αρχίζει τις πολιτικές συγκεντρώσεις: Το οργανωτικό στην πρώτη γραμμή – με το νέο κόμμα ανοίγει και το μητρώο μελών
- Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη από την ΕΛ.ΑΣ.
- Η επιτομή του κουλ, αυτοσαρκασμός κι ευφυΐα – Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έγινε 65
- Δημογραφικό: Η μεγάλη μεταβολή στο πλήθος των γεννήσεων και μια κρίσιμη παράμετρος
- Η δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας για κανονικότητα και δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως «τραύμα»
- Οι IROES της Stoiximan μετατρέπουν τον αθλητισμό σε πράξη συμπερίληψης
- Νέα Ιωνία: Σε εξέλιξη τα έργα στη σήραγγα της Λεωφόρου Εθν. Αντιστάσεως – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442