Το πανεπιστήμιο, το πλουσιότερο και παλαιότερο στις ΗΠΑ, διαθέτει ένα κονδύλι ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο καλύπτει σχεδόν το 40% του ετήσιου λειτουργικού προϋπολογισμού του. Το Χάρβαρντ εξήγησε στην επιστολή ότι το νομοσχέδιο περί συμφιλίωσης που ψηφίστηκε αυτόν τον μήνα θα μπορούσε να αυξήσει τον ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος από το κονδύλι του έως και 8% από 1,4%.
Χάρβαρντ: Οι ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ θα κοστίσουν σχεδόν 1 δισ. δολάρια ετησίως
Το Χάρβαρντ δήλωσε ότι η ηγεσία του σε κάθε σχολή και τμήμα θα συνεχίσει να μειώνει τις δαπάνες
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προειδοποίησε ότι το συνδυασμένο κόστος των ομοσπονδιακών ενεργειών κατά του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατα ψηφισθείσας αύξησης φόρου στο κληροδότημά του, θα μπορούσε να προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.
Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η ηγεσία του σε κάθε σχολή και τμήμα θα συνεχίσει να μειώνει τις δαπάνες και ότι το πάγωμα των προσλήψεων για το διδακτικό προσωπικό παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος Άλαν Γκάρμπερ και άλλα στελέχη του ιδρύματος τη Δευτέρα.
«Οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε έχουν οδηγήσει σε ανατρεπτικές αλλαγές, επώδυνες απολύσεις και συνεχή αβεβαιότητα για το μέλλον», έγραψαν ο Γκάρμπερ και οι αξιωματούχοι.
Χάρβαρντ: Στο στόχαστρο του Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει θέσει το Χάρβαρντ ως κύριο στόχο της στις προσπάθειές της να αναδιαμορφώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παγώνοντας περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση έρευνας, απειλώντας το καθεστώς αφορολόγητου που το διέπει και προσπαθώντας να εμποδίσει τους διεθνείς φοιτητές να εγγραφούν.
Η κυβέρνηση αρχικά κατηγόρησε το πανεπιστήμιο ότι δεν αντιμετώπισε τον αντισημιτισμό, αλλά η επίθεση έχει έκτοτε επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει κατηγορίες για πολιτική μεροληψία και για προώθηση πρωτοβουλιών ποικιλομορφίας στις προσλήψεις και τις εισαγωγές.
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
































































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442