Προεδρείο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και εκλογές
«Μετά και από αυτές τις αποκαλύψεις η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από το σκοτάδι της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίασε σήμερα το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις συνταρακτικές εξελίξεις «για το ‘γαλάζιο’ σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ», στην οποία αποφασίσθηκε να απαιτηθεί άμεσα η σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ενώ για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε ότι, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.
Όπως τονίσθηκε στη συνεδρίαση, «η κυβέρνηση έστησε ένα κύκλωμα ρουσφετιών και πελατειακού κράτους, πάνω στις πλάτες των αγροτών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για την εμπλοκή στελεχών του στο σκάνδαλο».
«Η διαφθορά είναι κανονικότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
«Η διαφθορά δεν είναι απλώς ανεκτή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι κανονικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζει: «Θέση μας είναι ότι απαιτείται άμεσα η σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους».
«Είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα», προσθέτει.
«Και προφανώς, μετά και από αυτές τις αποκαλύψεις η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από το σκοτάδι της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει καταληκτικά, επισημαίνοντας πως «η προκήρυξη εκλογών και η ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι αναγκαία για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας».
Ήδη από χθες, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για τις καθημερινές αποκαλύψεις ως προς το σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επεσήμανε πως «το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται ονομαστικά στη δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα», και υπογράμμισε ότι «η Προκαταρκτική Επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών είναι αναγκαία».
«Δεν αρκούν οι παραιτήσεις λίγων υπουργών. Απαιτείται παραίτηση της κυβέρνησης, εκλογές και μια προοδευτική κυβέρνηση να αποδώσει δικαιοσύνη και να αναγεννήσει την πατρίδα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- Όλυμπος: Αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442