
Κρήτη: Συναγερμός για τον εντοπισμό χειριστή κανό
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό χειριστή κανό στο Δαμνόνι Κρήτης.
Yπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Δαμνόνι, νότια της Κρήτης, για τον εντοπισμό χειριστή κανό που έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση.
Στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα παραπλέον σκάφος του Λιμενικού και ένα μη επανδρωμένο αερόχημα (drone), αξιοποιώντας τόσο την εναέρια όσο και τη θαλάσσια εποπτεία. Ο καιρός είναι θυελλώδης, με βόρειους ανέμους έως 8 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τις προσπάθειες διάσωσης.
Θυελλώδεις άνεμοι και απαγορευτικό απόπλου
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.
Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό, η απαγόρευση από το λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20:00, οπότε και θα γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης για την πιθανή αναχώρηση πλοίων προς την Κρήτη.
Όσον αφορά τα δρομολόγια προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο, οι ναυτιλιακές εταιρείες ενημέρωσαν ότι αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 22:00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, το απαγορευτικό ισχύει μέχρι νεοτέρας, χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί εκτίμηση για την άρση του.
- Ακράτα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άμπελο – Δεν απειλούνται σπίτια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μητέρες που έχασαν από την προσοχή τους τα ανήλικα παιδιά τους
- Στην Αθήνα στις 24 και 25 Απριλίου ο Μακρόν – Νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας
- LIVE: Ολυμπιακός – Άρης
- Euphoria, τρίτη σεζόν – «Bρώμικη, απελπισμένη και σίγουρα δεν άξιζε την αναμονή»
- Πληθωρισμός: Η γεωπολιτική νευρικότητα και τα κλειστά Στενά του Ορμούζ ναρκοθετούν την αποκλιμάκωση των τιμών



