Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί την Ευρώπη για «νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις» της Ρωσίας
«Διαπιστώνουμε περαιτέρω διανοητική οπισθοδρόμηση της ρωσικής ηγεσίας και έχουμε στοιχεία πως προετοιμάζει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ζελένσκι.
Η Ρωσία προετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, υποστήριξε χθες Κυριακή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω διευκρινίσεις (στη φωτογραφία αρχείου της Suzanne Plunkett/Reuters, επάνω, ο Ζελένσκι).
«Θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας για όσα αποκαλύφθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας»
«Διαπιστώνουμε περαιτέρω διανοητική οπισθοδρόμηση της ρωσικής ηγεσίας και έχουμε στοιχεία πως προετοιμάζει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram.
Οπως αναφέρει, ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιρίλο Μπουντάνοφ και σκοπεύει να επικοινωνήσει με τους εταίρους του Κιέβου για να τους μεταφέρει τις πληροφορίες που διαθέτει.
«Θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας για όσα αποκαλύφθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας», έγραψε. «Προετοιμάζουμε κοινές αμυντικές λύσεις, ιδίως με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Ο «αγιατολάχ Πούτιν»
Ο ουκρανός πρόεδρος είχε κατηγορήσει την περασμένη Παρασκευή τον ρώσο ομόλογό του ότι δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη και ενεργεί όπως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αποκαλώντας τον «αγιατολάχ Πούτιν».
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, δήλωσε: «Ο αγιατολάχ Πούτιν μπορεί να δει τους φίλους του στο Ιράν για να διαπιστώσει πώς καταλήγουν τέτοια καθεστώτα και σε πόση παρακμή οδηγούν τις χώρες τους».
Ο Πούτιν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένας λαός, «και υπό αυτή την έννοια ολόκληρη η Ουκρανία είναι δική μας», προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει να πάρει η Ρωσία τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Σούμι.
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442