Η Τουρκία… έσπασε το ρόδι, στον 1ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελβετία, επικρατώντας με 91-67 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έτσι, η Τουρκία βρίσκεται πλέον στο 1-1 ενόψει της αναμέτρησης με την Εθνική Ελλάδας το Σάββατο (21/6, 20:30) που θα κρίνει και ποια εκ των δύο θα βρίσκεται στα προημιτελικά. Η Ελβετία διπλασίασε τις ήττες της στον 1ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ γυναικών.
Η «νατουραλιζέ» της Τουρκίας, Τιέρα ΜακΚάουαν, ήταν η κορυφαία με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, όπως και στην πρεμιέρα χθες (18/6) με τη Γαλλία, όταν η Τουρκία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί προβάδισμα οκτώ πόντων που διατηρούσε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και γνώρισε την ήττα στο τέλος με ένα καλάθι. Η Αλπερί Ονάρ σημείωσε 17 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ, 14 πόντους πέτυχα, η Σευγκί Οζούν και Τίλμπε Σενιουρέκ, ενώ 10 ριμπάουντ μάζεψε η Ελίφ Μπαϊράμ.
Οι Τουρκάλες μάζεψαν 54 ριμπάουντ, ενώ η Ελβετία 25! Από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τις παίκτριες του Εκρέμ Μεμνούν. Οι Ελβετίδες δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν τις αντιπάλους τους, έκαναν πολλά φάουλ για να τις σταματήσουν και οι 22/26 βολές (9/12 η Ελβετία) έδωσαν πλεονέκτημα στις νικήτριες.
Η εξέλιξη του αγώνα
Η Τουρκία έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο παιχνίδι και πριν καν συμπληρωθεί το τρίλεπτο έφτασε στο +9 (0-9). Το τάιμ άουτ της Ελβετίας δεν έκοψε τη φόρα στις αντιπάλους της, που με διαδοχικά τρίποντα της Ουζούν έφτασαν στο +15 (10-25), πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο 13-27. Η κυριαρχία του συνόλου του Εκρέμ Μεμνούν συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο φτάνοντας στο 21-40, με την Ελβετία να πλησιάζει στο -14 (34-48), αλλά να μην απειλεί περισσότερο.
Με καλάθι της Μπαϊράμ η Τουρκία έσπασε το φράγμα του +20 (37-58) στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου και έφτασε και στο +25 (41-66) με οδηγούς τις ΜακΚάουαν και Ουζούν. Η Ελβετία αντέδρασε και με σκορ από την Βενγκέρ κατέβασε τη διαφορά στους 15 (53-68). Η ελβετική αντεπίθεση συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την απόσταση να μειώνεται στους δέκα (62-72). Όμως η Τουρκία δεν κινδύνευσε περισσότερο και ξεφεύγοντας ξανά με +19 (62-81) «σφράγισε» τη νίκη της.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.