
Αγώνας τακτικής στα ατελείωτα χιλιόμετρα του Σαββάτου 28 Ιουνίου
Εμβληματικές επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές με ή χωρίς τηλεοπτική κάλυψη διαμορφώνουν το πλαίσιο του αγώνα πλησιάζοντας στην στιγμή της αλήθειας
Του Βαγγέλη Κιούση
Αυτή είναι η μέρα που τα πληρώματα καλούνται να διανύσουν τα περισσότερα χιλιόμετρα Ειδικών Διαδρομών από κάθε άλλη (123,44) με τρεις επαναλαμβανόμενες Ε.Δ. ξεκινώντας στις 08:22 π.μ. από την «Παύλιανη 1» μήκους 24,58 χλμ. Μετά το πρώτο σχετικά γρήγορο κομμάτι για περίπου 7 χλμ., σε αρκετά σκληρή επιφάνεια, φτάνει στην περιοχή της «Πυράς Ηρακλέους» και περίπου 2 χλμ. αργότερα στην «Καταβόθρα», σημείο ιδανικό για κάμπινγκ και παρακολούθηση μεγάλου τμήματος της διαδρομής, με πολύ υψηλές ταχύτητες.
Από εκεί, η Ε.Δ. μπαίνει σε δασικό κομμάτι και ακολουθεί το πιο στενό και τεχνικό τμήμα του αγώνα, με αλλεπάλληλες στροφές, πριν τον τερματισμό λίγο έξω από το Μαυρολιθάρι. Ακολουθεί η Ειδική «Καρούτες 1» με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στις 10:05 π.μ., μήκος 19,48 χλμ. και τερματισμό στην άσφαλτο της Άμφισσας.
Η Ε.Δ. ξεκινά μέσα από το χωριό Καρούτες (σε άσφαλτο) και μετά τα πρώτα ανηφορικά κομμάτια μπαίνει στο δάσος ακολουθώντας ένα πολύ τεχνικό τμήμα. Έπειτα από 4 χλμ., ενώνεται με τον παλιό δρόμο των Καρουτών και κατηφορίζει σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Η τρίτη Ε.Δ. της ημέρας (και συνολικά δέκατη του αγώνα) είναι το «Οινοχώρι 1» με μήκος 17,66 χλμ. που ξεκινά στις 11:32 π.μ. Τα πρώτα 3,54 χλμ. είναι ανηφορικά με πολύ καλό οδόστρωμα, ιδανικά για γρήγορα περάσματα. Τα επόμενα 2,83 χλμ. περνούν μέσα από νταμάρια προσφέροντας εξαιρετική ορατότητα σε πολλά σημεία και ασφαλείς συνθήκες για camping. Ακολουθούν 3,70 χλμ. στενού δασικού δρόμου με περιορισμένη προσβασιμότητα ενώ η διαδρομή βγαίνει για 220 μέτρα στην άσφαλτο Σκλήθρου–Οινοχωρίου και συνεχίζει σε στενό χωματόδρομο μέχρι τον τερματισμό κοντά στην Κάτω Παύλιανη.
Ολοκληρώνοντας το πρωινό σκέλος τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κατευθύνονται στο Service Park της Λαμίας για την ανασυγκρότηση πριν ξεκινήσουν με την ίδια σειρά των Ε.Δ. την απογευματινή δοκιμασία οδηγώντας από τις 15:22 στην «Παύλιανη 2», από τις 17:05 στις «Καρούτες 2» και από τις 18:32 στο «Οινοχώρι 2».

- Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτό είναι «το έγκλημά μου»
- Η Ρεάλ Μαδρίτης αλλάζει σχέδιο
- Ιταλία: Ερωτικό ψηφιδωτό που έκλεψαν οι ναζί, επαναπατρίστηκε στην Πομπηία
- Οι μυστικές βασιλικές «πυραμίδες» της Σκωτίας και ο συμβολισμός που κρύβουν
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γρίφος για τον κόσμο της εργασίας – Οι νέοι ή παλιοί εργαζόμενοι θα επηρεαστούν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις