Charlie Hebdo: Ανακοίνωσε… γκάλοπ για τον θάνατο του Χαμενεΐ
Το Charlie Hebdo κάλεσε τους αναγνώστες του να μαντέψουν την ημερομηνία θανάτου του Χαμενεΐ.
Με το γνωστό του ύφος, το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo επέστρεψε στο προσκήνιο της διεθνούς επικαιρότητας σχολιάζοντας την πολεμική σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν.
Το νέο εξώφυλλο της έκδοσης απεικονίζει τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, δίπλα στην ημερομηνία γέννησής του και ένα ερωτηματικό στη θέση της ημερομηνίας θανάτου του.
«Ο πρώτος που θα βρει την ημερομηνία θανάτου του Χαμενεΐ κερδίζει ένα ταξίδι στην Τεχεράνη» γράφει με σαρκασμό το πρωτοσέλιδο, την ώρα που ο ίδιος ο Χαμενεΐ βρίσκεται στο επίκεντρο των στρατιωτικών εξελίξεων και αποτελεί, σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων, βασικό στόχο της κυβέρνησης Νετανιάχου.
Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Το εξώφυλλο κυκλοφόρησε λίγες μόλις ώρες μετά από δηλώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος —με εμπρηστικό ύφος— δήλωσε: «Ξέρουμε ακριβώς πού κρύβεται ο αποκαλούμενος Υπέρτατος Ηγέτης. Είναι εύκολος στόχος, αλλά για την ώρα είναι ασφαλής. Δεν θα τον εξαλείψουμε… προς το παρόν».
Ο Τραμπ πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θέλουν πύραυλοι να χτυπούν αμάχους ή Αμερικανούς στρατιώτες», αλλά προειδοποίησε πως «η υπομονή μας εξαντλείται».
Υπενθυμίζεται ότι το Charlie Hebdo έχει δεχθεί πολλές φορές στο παρελθόν απειλές ή ακόμα και επιθέσεις για τα σκίτσα και τα εξώφυλλά του, με πιο αιματηρή εκείνη του 2015 από ισλαμιστές εξτρεμιστές.
- Πάνω από 60.000 ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
- Τα τρία αγκάθια των διαπραγματεύσεων για Ιράν και ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν που… δεν θέλει
- Ενέργεια: Άνθρακα «ψήφισαν» οι ΗΠΑ το 2025
- Κινέζοι φοιτητές μελετούν Μάο και Σι για καλύτερες…θέσεις εργασίας
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)













![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442