Κουτσούμπας: Αυτές τις κρίσιμες ώρες ο λαός να δυναμώσει την πάλη για τη διακοπή των σχέσεων με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί καλύπτουν τον εγκληματικό ρόλο του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας
«Η σημερινή σχεδιασμένη και στοχευμένη αεροπορική και πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, φουντώνει τη φωτιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Απειλεί με όλεθρο τους λαούς της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κενττικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μιλώντας στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση στη Λαμία για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με το πρόσχημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, όμως πραγματικός στόχος είναι η επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή».
«Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων»
Στέφοντας τα «πυρά» του προς την κυβέρνηση, ο γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί καλύπτουν τον εγκληματικό ρόλο του κράτους του Ισραήλ, στο όνομα του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, όλοι τους διαχρονικά στηρίζουν τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με ένα κράτος – τρομοκράτη».
«Σήμερα μάλιστα μαθαίνουμε ότι αεροσκάφος του Νετανάχιου προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος», προσέθεσε, για να επισημάνει: «Αντιλαμβάνονται εκεί στην κυβέρνηση της ΝΔ σε τι κινδύνους μπλέκουν το λαό μας; Προφανώς και το αντιλαμβάνονται, αλλά είναι τόσο ταγμένοι στην υλοποίηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που δεν λογαριάζουν τίποτα».
«Άμεση διακοπή των σχέσεων της κυβέρνησης με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ»
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «αυτές τις κρίσιμες ώρες που πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικές περιπέτειες, ο λαός μας μπορεί να δυναμώσει την πάλη του. Να απαιτήσει την άμεση διακοπή των στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και να εκφράσει ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, στους λαούς του Ιράν, του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης, σε όλους τους λαούς της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο του Ισραήλ».
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442