Συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο (31-5-2025 και 1-6-2025) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ωρωπού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 6 άτομα ως μέλη δικτύου διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ωρωπού.
Πρόκειται για ομοεθνείς αλλοδαπούς ηλικίας 29, 36, 51, 52 και 55 ετών.
Ο έλεγχος σε όχημα
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία. περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Ωρωπού, εντόπισαν τους 36χρονο και 52χρονο κατηγορούμενους να κινούνται επιβαίνοντες σε όχημα και τους κάλεσαν σε έλεγχο.
Κατά τον έλεγχο, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινο ρόπαλο, καθώς και λαθραία καπνικά προϊόντα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ωρωπού, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά.
Έρευνες σε σπίτια
Κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ωρωπού πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ενώ βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
-303,9- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
-2- τρίφτες και
το χρηματικό ποσό των -1.215- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).