Γιασικεβίτσιους: Φρόντισε να κοπιάρει τον …Σπανούλη
Το μπάσκετ που «θέλει όλους να συμμετέχουν στο παρκέ», αυτό είναι το μοντέλο που πρεσβεύει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Ένα είχε να κάνει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πριν από τον τελικό της εφετινής Ευρωλίγκας απέναντι στη Μονακό: να δει και να αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού των Μονεγάσκων. Το πώς επιτίθενται και κυρίως το πώς αμύνονται. Το έκανε ο Λιθουανός κόουτς και η όλη κατασκοπεία του βγήκε στο 100%. Γιατί πολύ απλά, ο προπονητής της Φενέρ έκανε όσα θαυμαστά επιχείρησε ο Σπανούλης απέναντι στον Ολυμπιακό!
Θέλετε απόδειξη; Ιδού: την Παρασκευή ο Ολυμπιακός έμεινε στις 10 ασίστ και ενώ πάντα είχε κοντά στις 30 και σίγουρα πάνω από 20. Η Μονακό, δηλαδή, φρόντισε να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας, να μειώσει τις αποστάσεις, να «ενοχλήσει» τους πασέρ των Ερυθρόλευκων.
Πόσες τελικές πάσες είχε στο ίδιο ματς η Μονακό; 21. Στον τελικό, τα ποσοστά της ομάδας του Σπανούλη σημείωσαν κάθετη πτώση. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είδαμε και στον Ολυμπιακό. Απέναντι στη Φενέρ, λοιπόν, οι άσοι του Σπανούλη είχαν μόνο 13 ασίστ, πάει να πει δεν βρήκαν εύκολα καλάθια, έμειναν στους 70 πόντους και με τέτοια ποσοστά δεν κερδίζεις την παρτίδα. Κοντολογίς, την πάτησαν γιατί η Φενέρ έδειξε πιο ενεργή σε κάθε μονομαχία και κυρίως είχε τη σκληράδα που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Οσον αφορά στον θριαμβευτή Γιασικεβίτσιους, ήταν καιρός να κατακτήσει μια Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό, εξάλλου, μετέβη στην Πόλη παίρνοντας τη θέση του Δημήτρη Ιτούδη και μολονότι την προηγούμενη χρονιά απέτυχε, στο Αμπου Ντάμπι ήταν η δική του ώρα να βρεθεί στην πλευρά των νικητών. Ωρίμασε, αξιοποίησε την ίσως τελευταία του ευκαιρία με τη Φενέρ, είχε την πιο σταθερή ομάδα χωρίς τον παίκτη-σταρ όπως συνηθίζει να λέει το κοινό, αλλά με πρωταγωνιστές που άλλαζαν συχνά πυκνά σε κάθε αγωνιστική. Το μπάσκετ που «θέλει όλους να συμμετέχουν στο παρκέ», αυτό είναι το μοντέλο που πρεσβεύει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
- Ο Βινίσιους θέλει να συνεχίσει στην Ρεάλ, αλλά δεν… βιάζεται
- Ολυμπιακός: Ήδη 7.000 ανανεώσαν τα διαρκείας τους για τη νέα σεζόν
- Ολυμπιακός: Το πάρτι, ο χορός και η βουτιά του Φουρνιέ στην πισίνα (vid)
- Πλήγμα στην ΑΕΚ με Φίζελ: Χάνει τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό
- «Συζητήσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκινάει η Μπεσίκτας τις επόμενες ημέρες»
- Πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το Final Four
- «Ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Μπουργκ θα παίζουν στο EuroCup – Αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων»
- NBA: Προπονητής της χρονιάς ο Τζο Μαζούλα των Μπόστον Σέλτικς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442