Σε εκδήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια θα προεδρεύσει ο Μητσοτάκης
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, στην κεντρική εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας θα μιλήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, António Guterres, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, κ.ά.
Ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει, αύριο, Τρίτη 20 Μαΐου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου της ελληνικής Προεδρίας για τη θαλάσσια ασφάλεια. Κατά την παρέμβασή του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα αναδείξει τις απειλές για τη θαλάσσια ασφάλεια και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας για τη διεθνή ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς και τον ρόλο της Ελλάδας.
Βάσει προγράμματος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, στην κεντρική εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, António Guterres, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, κ.ά.
Σημειώνεται πως παρεμβάσεις μπορεί να κάνει καθένα από τα μέλη του ΟΗΕ, εφόσον το επιθυμεί, δηλαδή όχι μόνο τα 15 κράτη – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν και διεθνείς φορείς.
- Λίβανος: 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας
- Τουρκία: Διέγραψαν μήνυμα με την αναβολή επίσκεψης Ερντογάν στα ΗΑΕ λόγω «προβλήματος υγείας» του Αλ Ναχιάν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: 13ωρο από σήμερα
- ΗΠΑ: Το FBI ανέκτησε DNA από γάντι που βρέθηκε κοντά στο σπίτι της απαχθείσας Νάνσι Γκάθρι
- Χάρης Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Ρούμπιο: Προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια «ισχυρή Ευρώπη»



