Ντόρα Μπακογιάννη: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι ο Καραμανλής είχε δόλο» – Το σχόλιο για την προανακριτική
Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για Τέμπη που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μίλησε και για την κατάσταση στη Γάζα
Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στο MEGA σχετικά με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη που θα καταθέσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι ο Κώστας Καραμανλής «είχε δόλο».
Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει ο θεσμός και να καταργηθούν οι εξεταστικές και οι προανακριτικές επιτροπές
«Κακούργημα θα πει ότι υπάρχει δόλος. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει δια της προτάσεώς του ότι ο κ. Καραμανλής είχε δόλο. Δόλος σημαίνει σκοπιμότητα. Δεν έχω δει στοιχειοθετημένα τα νομικά επιχειρήματα. Από την ώρα που ο Κώστας Καραμανλής καταλήξει στην ελληνική δικαιοσύνη, από εκεί και πέρα αυτή θα έχει τον λόγο».
«Δεν εμπιστεύομαι εμάς τους πολιτικούς, τους βουλευτές. Εννοώ ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μία προανακριτική ή εξεταστική με πλειοψηφίες και μειοψηφίες και να κρίνουμε εμείς τα αδικήματα. Εμείς, οι πολιτικοί, πρέπει να πηγαίνουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και αυτή να μας κρίνει», πρόσθεσε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως πρέπει να αλλάξει ο θεσμός και να καταργηθούν οι εξεταστικές και οι προανακριτικές επιτροπές.
Η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Αντώνη Σαμαρά
Με άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει την εξωτερική πολιτική και ότι υποχωρεί σε εθνικά θέματα, διατηρώντας παθητική στάση σε επαφές στα διεθνή ζητήματα.
«Δεν θα σχολιάσω τον κ. Σαμαρά. Θα πω το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται κι όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα», σχολίασε.
«Η Ελλάδα ελάχιστες φορές είχε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική όπως σήμερα. Η Ελλάδα είναι παρούσα στη Μέση Ανατολή, παρούσα στην Ευρώπη, με επιρροή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς που έχουν τέτοια επιρροή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», υποστήριξε.
«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί»
«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή.
«Έφτασε η ώρα το Συμβούλιο της Ευρώπης να τοποθετηθεί. Είμαι ένας άνθρωπος που υποστηρίζει το Ισραήλ πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους εξυπνότερους λαούς και χτυπιούνται αλύπητα. Όμως, υπάρχει ένα όριο. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι ξεπερνά το όριο όποιας δικαιολογημένης αντίδρασης που είχαν μετά την ιστορία με τη Χαμάς».
«Δεν μπορείς να προκαλείς ανθρωπιστική κρίση αυτού του επιπέδου το 2025 και να θεωρείς ότι αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό. Έκανα έκκληση στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε μία φίλη χώρα, ότι αυτό το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργήσετε τη νέα γενιά της Χαμάς και τίποτα άλλο».
- Ετοιμάζεται οδικός χάρτης για την προστασία και διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας
- «Emily in Paris»: Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα στη Μύκονο – σε ποια σημεία του νησιού
- Επεισόδια σε αγώνα Futsal στην Κύπρο (vid)
- Λέσβος: Συνελήφθη αγρότης που μετέφερε παράνομα 480 πρόβατά εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Αυξημένη η κίνηση στο Σύνταγμα
- Μήνυση σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Συγγενείς γυναίκας που πέθανε στη θάλασσα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442