Νίκος Γαλανός: Έρωτες, γάμοι και ο άγνωστος αρραβώνας του με την Κάτια Δανδουλάκη
Ήταν ένας από τους ζεν πρεμιέ της μεγάλης οθόνης, έστω κι αν στην καλλιτεχνική του πορεία δεν θέλησε να μπει ποτέ στο καλούπι του ωραίου. Ωστόσο, η προσωπική του ζωή είχε έρωτες, γάμους κι έναν «άγνωστο» αρραβώνα.
Θλίψη σκόρπισε το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση ότι ο Νίκος Γαλανός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ένα από τα αγαπημένα ονόματα του χώρου του θεάματος, που πρόλαβε -έστω και προς το τέλος- τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, που γνώρισε την καταξίωση στο θέατρο μέσα σε μεγάλους θιάσους, αλλά συνέδεσε την καλλιτεχνική του πορεία με την τηλεόραση.
Όταν έκανε την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη, ο Νίκος Γαλανός κέρδισε από νωρίς τον τίτλο του ζεν πρεμιέ – έστω κι αν όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να μπει στο «κινηματογραφικό καλούπι» του ωραίου, δοκιμάζοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Ωστόσο η ζωή του είχε όλα τα στοιχεία ενός ζεν πρεμιέ – έρωτες, γάμους και «άγνωστους» αρραβώνες. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προσπάθησε να κρατήσει τα προσωπικά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο γνωστός ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές. «Τον πρώτο μου γάμο τον έκανα όταν ήμουν 18 χρόνων, ανήκω σε μια γενιά που ο γάμος ήταν θεσμός. Εμείς το θέλαμε, ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί και μετά από πέντε μήνες γάμου χωρίσαμε» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Με την Κατερίνα Μαραγκού τη δεύτερη σύζυγό του.
Ο δεύτερος γάμος του θα έρθει αρκετά χρόνια πιο μετά, σε ηλικία 35 ετών. Στα γυρίσματα της σειράς η «Μενεξεδένια Πολιτεία» θα γνωρίσει την Κατερίνα Μαραγκού – ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και δεν θα αργήσουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ωστόσο και αυτός ο γάμος θα λήξει λίγους μήνες μετά.
«Ο γάμος δεν μου πάει καθόλου. Πάντα μου άρεσε να ήμουν ελεύθερος κι έτσι να λειτουργώ, όπως μου έρχεται, χωρίς υποχρεώσεις» θα δηλώσει.

Με την Κάτια Δανδουλάκη έφτασαν ένα βήμα από τον γάμο.
Ο «άγνωστος» αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη
Μπορεί να δήλωνε, βέβαια, ότι ο γάμος δεν του ταίριαζε, ωστόσο ο Νίκος Γαλανός έφτασε πολύ κοντά και σε έναν τρίτο γάμο. Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικά χρόνια, είχε αρραβωνιαστή με την μεγάλη κυρία του ελληνικής υποκριτικής Κάτια Δανδουλάκη.
Σε συνέντευξή του στο Στούντιο 4 πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε τονίσει: «Αν δεν μίλαγε η Κάτια, εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ ότι υπήρξαμε αρραβωνιασμένοι. Όπως και δεν το είχα πει ποτέ. Ήμασταν αρραβωνιασμένοι και πηγαίναμε για γάμο. Με δαχτυλίδι, επίσημα. Ήμασταν μαζί δύο, δυόμισι χρόνια».
Για τους λόγους που αποφάσισαν να χωρίσουν δεν μίλησε. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο πολύ ήθελε η προσωπική του ζωή να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Εμένα όμως δεν μου άρεσε να μιλάω, δεν μου άρεσε ποτέ να αναφέρομαι ούτε στα προσωπικά μου, αλλά ούτε και στα προσωπικά των άλλων» είχε πει.
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442