Ο Πούτιν πρέπει να πληρώσει το τίμημα της άρνησής του λέει ο Στάρμερ
O Κιρ Στάρμερ ζήτησε να πληρώσει ο Πούτιν το τίμημα της άρνησής του να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας σε επίσκεψη σε στρατώνα στην Αλβανία όπου εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Κιρ Στάρμερ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σε κέντρο εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να «πληρώσει το τίμημα της άρνησής του» να συμφωνήσει στην αποκατάσταση «της ειρήνης» στην Ουκρανία, πριν από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας σήμερα στην Αλβανία.
«Η τακτική του Πούτιν να αμφιταλαντεύεται και να καθυστερεί, ενώ συνεχίζει να σκοτώνει και να προκαλεί αιματοχυσία σε όλη την Ουκρανία, (είναι) απαράδεκτη», δήλωσε ο Στάρμερ σε δήλωσή του πριν από τη σύνοδο κορυφής, η οποία πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που αναμένονται συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι άνθρωποι στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο έχουν πληρώσει το τίμημα για την επιθετικότητα του Πούτιν στην Ουκρανία και σε όλη την Ευρώπη, τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την αποφυγή της ειρήνης».

Άνευ όρων κατάπαυση του πυρός ή ο Πούτιν πρέπει να πληρώσει το τίμημα
«Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ουκρανία αγωνίζεται για την ειρήνη και την ασφάλεια, ενώ η Ρωσία έχει στείλει χιλιάδες νέους άνδρες και γυναίκες στο θάνατο και έχει θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια σταθερότητα» είπε ο Στάρμερ όπως κατέγραψε το ITV.
«Μαζί με τις ΗΠΑ και περισσότερους από 30 άλλους εταίρους, έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε τη Ρωσία να πετάει μια κατάπαυση του πυρός στα σκουπίδια», πρόσθεσε.
«Πρέπει να συμφωνηθεί μια πλήρης, άνευ όρων κατάπαυση του πυρός και αν η Ρωσία δεν είναι πρόθυμη να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν πρέπει να πληρώσει το τίμημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442