Κώστας Γενηδούνιας: Ευρωπαϊκό «χαστούκι» από την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών
Ο Κώστας Γενηδούνιας, παραμονή της Πρωτομαγιάς, απολύθηκε από την Hellenic Train λόγω της συνδικαλιστικής δράσης του και της στάσης του για τα Τέμπη. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών (ALE) καταγγέλλει την απόλυση και προχωρά σε καταγγελία προς τις Επιτροπές Μεταφορών της ΕΕ.
Παρελθόν από την Hellenic Train αποτελεί ο Κώστας Γενηδούνιας που απολύθηκε παραμονή της Πρωτομαγιάς ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων που ακόμα δεν έχουν κοπάσει.
Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών στην ΕΕ (ALE) κατήγγειλε την απόλυση, αποστέλλοντας τη σχετική επιστολή – καταγγελία προς τις Επιτροπές Μεταφορών της ΕΕ.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «η εν λόγω εξέλιξη δημιουργεί ένα απαράδεκτο πλαίσιο «για μελλοντικές καταστάσεις»
«Χωρίς καμία επίσημη αιτία και, προφανώς, ως πολιτικό αντίποινο εναντίον ενός εκπροσώπου των μηχανοδηγών, ο Κώστας Γενηδούνιας έγινε μάρτυρας ενός συστήματος που αποκάλυψε τις σοβαρές ελλείψεις της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στη χώρα, το οποίο εξακολουθεί να μην προστατεύει τους επιβάτες και τους εργαζόμενους» αναφέρει εισαγωγικά η Ομοσπονδία εφιστώντας την προσοχή στην υπόθεση αυτή και ζητώντας «παρέμβαση και υποστήριξη» των ευρωπαϊκών θεσμών «για την επίλυση μιας κατάστασης που θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τη συνεχιζόμενη έρευνα για το ατύχημα στα Τέμπη».
«Είναι ανησυχητικό»
Επίσης σημειώνει πως «είναι ανησυχητικό ότι σε μια κρίσιμη στιγμή που η υπόθεση των Τεμπών φτάνει στην ολοκλήρωσή της, η Hellenic Train απέλυσε τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, την ίδια ακριβώς ημέρα που ο φάκελος της υπόθεσης κατατέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και συνέπεσε με την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του ως προέδρου του συνδικάτου μηχανοδηγών της Π.Ε.Π.Ε.».
Ανάκληση της απόλυσης
Την άμεση ανάκληση της «παράνομης» απόλυσης του πρώην προέδρου της, Κώστα Γενηδούνια από τη Hellenic Train είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ).
Η Ένωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η απόλυσή του, εκτός από παράνομη και καταχρηστική αποτελεί ευθεία και ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και άσκηση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι από κάθε μέλος της. Όπως αναφέρει, «οι πρακτικές της διοίκησης του κ. Rinaudo είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού και επαναφέρουν στη μνήμη περιόδους που για τους εργαζόμενους έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί».
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- Συνταγή: Wrap με χαλούμι και χούμους
- Ο Τραμπ απειλεί «να εξαπολύσει την κόλαση» στο Ιράν που θωρακίζει το νησί Χαργκ – Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
- Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442