OT FORUM – ΔΕΗ: Το κλειδί της διαχείρισης ενέργειας για την ηγετική θέση στη ΝΑ Ευρώπη
Ο Κωνσταντίνος Νάζος, αναπληρωτής CEO του Ομίλου ΔΕΗ για τη διαχείριση ενέργειας παρουσιάζει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στις αγορές
Κλειδί για την εδραίωση της ΔΕΗ σε ηγετική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι η διαχείριση ενέργειας.
Πρόκειται για μία από τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιτρέπουν στη ΔΕΗ να χτίζει ανταγωνιστικά χαρτοφυλάκιο ενέργειας αλλά και διασφαλίζουν τις συναλλαγές στις αγορές ενέργειας και το διασυνοριακό εμπόριο.
Ο Κωνσταντίνος Νάζος στο 5ο OT FORUM
Ο Κωνσταντίνος Νάζος, αναπληρωτής CEO του Ομίλου ΔΕΗ συμμετέχει στο 5ο OT FORUM με θέμα «Νέα Εποχή για τις Κεφαλαιαγορές» που πραγματοποιείται στις 5 και 6 Μαΐου στο Μικρό Χρηματιστήριο, και το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ.
Ο αναπληρωτής CEO αναμένεται να παρουσιάσει τη δραστηριότητα της διαχείρισης ενέργειας, η οποία αποτελεί το βασικό εργαλείο για έναν ενεργειακό όμιλο, ώστε να μπορεί να ελέγχει την ενέργεια που παράγει και πουλά αλλά και να διαμορφώνει ανταγωνιστικές τιμές για τους πελάτες του.
Η ηγετική θέση της ΔΕΗ
Ο Όμιλος ΔΕΗ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με εγκετεστημένη ισχύ 10,8 GW σε παραγωγικό δυναμικό (συμβατικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς και ΑΠΕ) σε Ελλάδα, Ρουμανία και άλλες χώρες.
Η έντονη μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει τις αγορές ενέργειας λόγω της διείσδυσης των ΑΠΕ και σε συνδυασμό με την απουσία τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας και τη χαμηλή ζήτηση δημιουργεί προκλήσεις στη δραστηριότητα των ηλεκτροπαραγωγών και προμηθευτών
Η ΔΕΗ είναι από τους κορυφαίους ομίλους στην καθαρή ενέργεια της ευρύτερης περιοχής με 4,7 GW παραγωγικού δυναμικού από ανανεώσιμες πηγές και έργα 2,8GW σε στάδιο κατασκευής/έτοιμα προς κατασκευή με συνολικό χαρτοφυλάκιο έργων περίπου 20GW.
Ταυτόχρονα αναπτύσσει υποδομές για την παραγωγή και προμήθεια ενέργειας σε data centers στη Δυτική Μακεδονία.
Το κλειδί της διαχείρισης ενέργειας
Οι συναλλαγές στις αγορές ενέργειας και ιδίως για έναν Όμιλο, όπως η ΔΕΗ, που δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων αποτελεί μία από τις νευραλγικές δραστηριότητες της.
Ο Όμιλος ΔΕΗ υπό τον αναπληρωτή CEO Κωνσταντίνο Νάζο έχει ένα εξειδικευμένο επιτελείο στελεχών που διαχειρίζεται την ενέργεια την οποία καταναλώνουν οι 8,8 εκατομμύρια πελάτες
Η έντονη μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει τις αγορές ενέργειας λόγω της διείσδυσης των ΑΠΕ και σε συνδυασμό με την απουσία τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας και τη χαμηλή ζήτηση δημιουργεί προκλήσεις στη δραστηριότητα των ηλεκτροπαραγωγών και προμηθευτών. Την ίδια στιγμή οι διασυνοριακές συναλλαγές προϋποθέτουν την ανάπτυξη δικτύων με επαρκή χωρητικότητας για τη μεταφορά της ενέργειας από την παραγωγή στην κατανάλωση.
Ο Όμιλος ΔΕΗ υπό τον αναπληρωτή CEO Κωνσταντίνο Νάζο έχει ένα εξειδικευμένο επιτελείο στελεχών που διαχειρίζεται την ενέργεια την οποία καταναλώνουν οι 8,8 εκατομμύρια πελάτες.
Ο Κωνσταντίνος Νάζος στο 5ο OT FORUM θα ξεδιπλώσει την στρατηγική του Ομίλου στη διαχείριση ενέργειας.
Πηγή: ΟΤ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442