Πάπας Φραγκίσκος: Εγκεφαλικό η αιτία θανάτου του ποντίφικα – Ανακοίνωση από το Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με το Βατικανό - Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
Το Βατικανό ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια.
Ο κορυφαίος γιατρός του Βατικανού μοιράστηκε πριν λίγο με το κοινό, λεπτομέρειες για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.
Το Βατικανό αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε «από εγκεφαλικό επεισόδιο που τον έριξε σε κώμα και οδήγησε σε μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια». Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα από τον Δρ Αντρέα Αρκαντζέλι, επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Βατικανού.
Σε δήλωσή του, σημείωσε ότι «ο Πάπας Φραγκίσκος υπέφερε επίσης από επεισόδια αναπνευστικής ανεπάρκειας και είχε πάθει αμφοτερόπλευρη πνευμονία, καθώς και διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση. Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα στις 7:35 π.μ».
Το αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο από το παρεκκλήσι στο οποίο έζησε
«Στις 7:35 σήμερα το πρωί, ο επίσκοπος Ρώμης Φραγκίσκος επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία του Κυρίου και της Εκκλησίας του», δήλωσε ο καρδινάλιος Κέβιν Φάρελ από το παρεκκλήσι του Domus Santa Marta, όπου ζούσε ο Φραγκίσκος.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε εντολή στη διαθήκη του ότι επιθυμεί να ταφεί στη Βασιλική της Αγίας Μαρίας Ματζόρε σε έναν απλό τάφο κάτω από το χώμα και όχι σε σαρκοφάγο.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στον απροσδόκητο χαμό του Πάπα Φραγκίσκου, την ώρα που όλοι νόμιζαν πως είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο μετά τις δημόσιες εμφανίσεις του, στάθηκαν θρησκευτικοί ηγέτες από πολλά δόγματα και θρησκείες, όπως σουνίτες και σιίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την λύπη τους για τον χαμό του Πάπα.
Ποιος ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης και πρώτος Λατινοαμερικανός ποντίφικας, απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών μετά από μακρά μάχη με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της διπλής πνευμονίας.
Γεννημένος ως Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο στο Μπουένος Άιρες, ο τότε Καρδινάλιος Μπεργκόλιο, ανακηρύχθηκε Πάπας λαμβάνοντας το όνομα Φραγκίσκος τον Μάρτιο του 2013 μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’, την πρώτη παπική παραίτηση μετά από 600 χρόνια.
Σκοπός του ήταν να πάρει θέση στα σκάνδαλα που πλήγωσαν την καθολική εκκλησία και να θέσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της θρησκείας.
Γρήγορα καθιέρωσε μια διαφορετική προσέγγιση: λιγότερο τελετουργική, περισσότερο ανθρωποκεντρική και θεωρήθηκε ανοιχτά μεταρρυθμιστής. Θα μείνει στην ιστορία ως ο «Πάπας του Περιθωρίου», γιατί άνοιξε την καθολική εκκλησία προς τους λιγότερο προνομιούχους του κόσμου.
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- Συνταγή: Wrap με χαλούμι και χούμους
- Ο Τραμπ απειλεί «να εξαπολύσει την κόλαση» στο Ιράν που θωρακίζει το νησί Χαργκ – Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
- Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442