Τουρκία: Συνάντηση Καλίν με την ηγεσία της Χαμάς για να συζητήσουν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ο Καλίν διαβεβαίωσε τον Νταρουίς της Χαμάς για τη σταθερή στήριξη της Άγκυρας και είπε ότι η Τουρκία θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε νέα προσπάθεια κατοχής ή προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στην Τουρκία Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε το Μεγάλο Σάββατο, με την ηγεσία της Χαμάς, προκειμένου να συζητήσει τρόπους αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ ξανάρχισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του.
Ο Καλίν συζήτησε το θέμα με τον Μοχάμαντ Νταρουίς, τον επικεφαλής του πολιτικού συμβουλίου της Χαμάς, που διοικεί τη Γάζα, και τη συνοδεία του, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu, χωρίς να διευκρινίσει το πού έγινε αυτή η συνάντηση. Άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έγινε στην Τουρκία.
Η Γάζα αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση
Το θέμα της συζήτησης ήταν οι τρόποι μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας, οι πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση μόνιμης κατάπαυσης του πυρός και τα μέσα με τα οποία θα μπορούσαν να ακυρωθούν τα ισραηλινά σχέδια για την εκτόπιση του πληθυσμού της Γάζας, πρόσθεσε το Anadolu, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο Καλίν διαβεβαίωσε τον Νταρουίς για τη σταθερή στήριξη της Τουρκίας και είπε ότι η Άγκυρα θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε νέα προσπάθεια κατοχής ή προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών.
Έπειτα από 18 μήνες πολέμου και το μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ, από τις 2 Μαρτίου, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά την έναρξη των συγκρούσεων, τον Οκτώβριο του 2023.
Την Μεγάλη Πέμπτη, η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί «την πείνα ως όπλο». Το Ισραήλ, από την πλευρά του, επιμένει ότι θα συνεχίσει να μπλοκάρει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, γιατί θεωρεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αναγκάσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους 58 ομήρους που κρατά ακόμη στον παλαιστινιακό θύλακα.
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)

















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442