Μία ολόκληρη κερκίδα, καλυμμένη με μωβ και άσπρες σημαίες, σχημάτισε τη φράση «Juve m***a» (Γιούβε σ…α). Αυτή ήταν η υποδοχή των φιλάθλων της Φιορεντίνα για τη Γιουβέντους, κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρωταθλήματος, στον οποίο η ομάδα της Τοσκάνης επικράτησε με 3-0, δίνοντας ένα σημαντικό πλήγμα στις φιλοδοξίες της Γιουβέντους για την τέταρτη θέση.
Μια εικόνα που προκάλεσε την οργή της Γιουβέντους, με τον σύλλογο – όπως αναφέρει η Tuttosport – να αναλαμβάνει δράση για να ζητήσει όχι μόνο περισσότερο σεβασμό, αλλά και για να αποτρέψει την κατάληψη των ιταλικών γηπέδων από τέτοιες συμπεριφορές. Παρόλο που η φιλοξενία της Γιουβέντους στο δικό της Στάδιο δεν είναι αψεγάδιαστη, οι έλεγχοι στο γήπεδο του συλλόγου είναι πολύ αυστηροί.
Η Γιουβέντους, λόγω αυτής της τόσο χορογραφίας, αποφάσισε να απευθυνθεί στην FIGC και τη Λίγκα Σέριε Α για να ζητήσει διευκρινίσεις και στην Αστυνομία της Φλωρεντίας για να εντοπίσει τους υπεύθυνους, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Από τη Λίγκα ήδη εκφράστηκε, ανεπίσημα, αλληλεγγύη στον σύλλογο της Γιουβέντους.
Ο πρώην επιθετικός της Φιορεντίνα, Ντούσαν Βλάχοβιτς, ήταν επίσης αντικείμενο χλευαστικών συνθημάτων με βασικό το «Πού είναι ο Βλάχοβιτς». Ο Νίκο Γκονζάλες, ο οποίος το καλοκαίρι μετακόμισε στη Γιούβε από τη Φιορεντίνα, δεν γλίτωσε ούτε εκείνος τις αποδοκιμασίες.
Σίγουρα υπάρχει κάποια αμηχανία, καθώς ο στόχος των ιταλικών ποδοσφαιρικών αρχών είναι να προωθήσουν ένα προϊόν όλο και πιο ανταγωνιστικό και σύγχρονο. Η Γιουβέντους, λοιπόν, αναμένει μια απάντηση, αρχής γενομένης από τον Αθλητικό Δικαστή της Σέριε Α, του οποίου η ανακοίνωση για τις κυρώσεις αναμένεται άμεσα.
Το Calciomercato.com ισχυρίζεται ότι η Φιορεντίνα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω συνέπειες ως αποτέλεσμα, αλλά προηγούμενα παραδείγματα παρόμοιων περιστατικών δείχνουν ότι η ομάδα των Viola θα μπορούσε να ξεφύγει ατιμώρητη.
Ο Εργκίν Αταμάν συμπεριέλαβε τους Γκριγκόνις και Τολιόπουλο στη 12άδα του Παναθηναϊκού για το πρώτο ματς με τη Βαλένθια, αφήνοντας εκτός τον Καλαϊτζάκη.
LIVE: Ολυμπιακός – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Μονακό για το Game 1 των playoffs της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports 4HD.
LIVE: Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις για το Game 1 των playoffs της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports 5HD.
Ιβάν Σαββίδης και Ραζβάν Λουτσέσκου έφαγαν μαζί και τα είπαν για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ μετά την απώλεια των περισσότερων στόχων που είχαν τεθεί για τη φετινή σεζόν.