Έλον Μασκ: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τρέφεται από τα νεκρά σώματα των Ουκρανών στρατιωτών
«Μια μαζική μηχανή δωροδοκίας είναι ο Ζελένσκι» - Απασφάλισε όπως ποτέ άλλοτε ο Έλον Μασκ - «Στόλισε» με ακραίους χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο της Ουκρανίας
Στη… στρατόσφαιρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης του Τραμπ με το καθεστώς του Κιέβου, με τον Έλον Μασκ να την κλιμακώνει κι άλλο, «στολίζοντας» με ακραίους χαρακτηρισμούς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ειδικότερα, το δεξί χέρι του προέδρου των ΗΠΑ χαρακτήρισε σήμερα (20/2) ως αηδιαστική, μαζική μηχανή δωροδοκίας τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, τρέφεται από τα νεκρά σώματα των Ουκρανών στρατιωτών.
«Δυστυχώς, τα CommunityNotes ολοένα και περισσότερο χειραγωγούνται από κυβερνήσεις και παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Εργαζόμαστε για να το διορθώσουμε αυτό …
Θα πρέπει να είναι εντελώς προφανές ότι μια ελεγχόμενη από τον Ζελένσκι δημοσκόπηση σχετικά με τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ αποδοχή δεν είναι αξιόπιστη!!!
Αν ο Ζελένσκι ήταν πραγματικά αγαπητός από τον λαό της Ουκρανίας, θα έκανε εκλογές. Ξέρει ότι θα έχανε πανηγυρικά, παρά το γεγονός ότι έχει καταλάβει τον έλεγχο ΟΛΩΝ των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, οπότε ακύρωσε τις εκλογές.
Στην πραγματικότητα, τον μισεί ο λαός της Ουκρανίας, γι’ αυτό και αρνήθηκε να διεξαγάγει εκλογές. Προκαλώ τον Ζελένσκι να κάνει εκλογές και να το αντικρούσει αυτό. Δεν θα το κάνει.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο να τον αγνοεί και να λύσει το πρόβλημα της ειρήνης ανεξάρτητα από την αηδιαστική, μαζική μηχανή δωροδοκίας που τρέφεται από τα νεκρά σώματα των Ουκρανών στρατιωτών», γράφει ο Έλον Μασκ.
Unfortunately, @CommunityNotes is increasingly being gamed by governments & legacy media.
Working to fix this …
It should be utterly obvious that a Zelensky-controlled poll about his OWN approval is not credible!!
If Zelensky was actually loved by the people of Ukraine, he… https://t.co/gy0NjtPwiq
— Elon Musk (@elonmusk) February 20, 2025
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνάψει τη συμφωνία για τον ορυκτό πλούτο της χώρας του, με την οποία θα αναγνωρίζει τον ύψος της βοήθειας που παρείχαν στο Κίεβο οι ΗΠΑ, στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε πριν από λίγο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουόλτς.
Ο Ζελένσκι απέρριψε χθες το αίτημα των ΗΠΑ να διαθέσει η Ουκρανία ορυκτό πλούτο αξίας 500 δισεκ. δολαρίων για να αποπληρώσει την Ουάσινγκτον για τη βοήθειά της, λέγοντας ότι το ποσό που έχει παρασχεθεί μέχρι τώρα δεν πλησιάζει καν αυτό το νούμερο. Διαφωνεί επίσης επειδή στη συμφωνία δεν παρέχονται συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας.
«Πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Γουόλτς, παραδεχόμενος ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «είναι προφανώς πολύ ενοχλημένος» με τον Ζελένσκι. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «απαράδεκτες» ορισμένες από τις «προσβολές» που προήλθαν από το Κίεβο, ενώ ταυτόχρονα χαιρέτισε τις εγγυήσεις ασφαλείας από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Γουόλτς είπε επίσης ότι όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους στο 2% του ΑΕΠ τους μέχρι την επόμενη σύνοδο της Συμμαχίας, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.
«Ο πρόεδρος Τραμπ το κατέστησε σαφές και πρέπει να τηρηθούν τα ελάχιστα», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Πρέπει να είμαστε στο 100% τον Ιούνιο, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ», κατέληξε.
Νωρίτερα σήμερα, ένα μπαράζ δηλώσεων εκ μέρους υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων συνέθεσε ένα πολικό κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση του Τραμπ και το καθεστώς του Κιέβου.
Βαρύτερο έγινε και το κλίμα ανάμεσα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κυβέρνηση του Τραμπ, με τον Τζέι Ντι Βανς να προειδοποιεί περί λήξης συμμαχιών κ.ά.
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

















































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442