Σεισμοί στις Κυκλάδες: Οι πρώτοι 45 κάτοικοι Σαντορίνης έφτασαν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα
Στις κατασκηνώσεις αναμένεται να μείνουν 104 άτομα από τη Σαντορίνη που έφυγαν λόγω των σεισμών στις Κυκλάδες - Προσφέρεται ασφαλές καταφύγιο, θέρμανση, διατροφή, καθαριότητα και φύλαξη
Στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στην Ανατολική Αττική έφτασε το πρώτο πούλμαν που μεταφέρει κατοίκους της Σαντορίνης, οι οποίοι έφυγαν από τις Κυκλάδες λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας και πρόκειται να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.
Μέχρι στιγμής στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα έχουν εγκατασταθεί 23 οικογένειες
Συνολικά, στις παιδικές κατασκηνώσεις αναμένεται να μείνουν 104 άτομα από τη Σαντορίνη. Οι 23 οικογένειες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Κυκλάδες έφτασαν στον Άγιο Ανδρέα από τις 11:00 και άρχισαν ήδη να εγκαθίστανται στα προσωρινά καταλύματα.
Ορισμένοι από αυτούς δεν θα μεταφερθούν στις κατασκηνώσεις με πούλμαν, καθώς θα μετακινηθούν με δικά τους μέσα. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή του Δήμου Αθηναίων, 1595, για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση.
Ασφαλές καταφύγιο
Στα καταλύματα των παιδικών εξοχών, προσφέρεται στους φιλοξενούμενους ασφαλές καταφύγιο, θερμαινόμενη διαμονή, διατροφή, καθαριότητα και φύλαξη.
Τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα δόθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ενώ η διατροφή καλύπτεται σε συνεργασία με το Βρεφοκομείο Αθηνών.
Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις στεγαστικές ανάγκες που προέκυψαν για τους κατοίκους των Κυκλάδων από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα, ο Δήμος Αθηναίων με γρήγορα ανακλαστικά, ανοίγει τις παιδικές κατασκηνώσεις του στον Άγιο Ανδρέα. Εκεί, θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους, προσφέροντας ασφαλή στέγαση και σίτιση σε όσους το έχουν ανάγκη».
Η παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων ήταν αποτέλεσμα της διατμηματικής συνεργασίας: της αντιδημαρχίας Διαγενεακής Αλληλεγγύης, της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, των Παιδικών Εξοχών, του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης και του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442