Η μεταμόρφωση του παλιού σταθμού τρένων της Κορίνθου σε εστία αναψυχής
Σε λίγο καιρό ένας παλαιός σταθμός τρένων θα αποτελέσει χώρος αναψυχής για τους πολίτες.
Προχωρά η ανάπλαση του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού τρένων στην Κόρινθο, ένα έργο που βρίσκεται πλέον στην τελική του φάση. Με ποσοστό ολοκλήρωσης που ξεπερνά το 80%, η μετατροπή του σε έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση τον Μάιο.
Ο νέος χώρος θα διαθέτει ποδηλατόδρομο, χώρους περιπάτου και άσκησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, κιόσκι με παγκάκια, την μεγαλύτερη παιδική χαρά της πόλης, καθώς και πλούσιο πράσινο. Ήδη, κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών έχουν φυτευτεί 35 νέα δέντρα, ενώ προγραμματίζονται ακόμη περισσότερες φυτεύσεις εντός του χώρου.
Διατήρηση της ιστορικής ταυτότητας του σταθμού
Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή που επιθεώρησε τις εργασίες, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διατήρηση της ιστορικής ταυτότητας του σταθμού, καθώς στοιχεία όπως οι αυθεντικές πινακίδες με την ονομασία του και τμήματα του παλιού εξοπλισμού διασώθηκαν και ενσωματώθηκαν στο νέο περιβάλλον. Αυτή η προσέγγιση διατηρεί τη μνήμη του χώρου ζωντανή, ενώ ταυτόχρονα του δίνει μια σύγχρονη προοπτική.
Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη ανάπλαση της πόλης τα τελευταία χρόνια και συνδέεται με δύο ακόμη παρεμβάσεις. Το πρώτο σχετίζεται με τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου κατά μήκος των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ το δεύτερο αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

*πηγή φωτογραφιών, δήμος Κορίνθου
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442