Με μισό εκατ. Ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Κορίνθου για έργα πυροπροστασίας
Σκοπός η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Χρηματοδότηση 500.000 € εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο στο Δήμο Κορινθίων (ανάμεσα στους 12 πρώτους δήμους όλης της χώρας) στα πλαίσια του προγράμματος πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών με περιαστικά δάση.
Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Ενδεικτικές περιοχές
Ο Δήμος Κορινθίων αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση περιοχές που συγκεντρώνουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών, όπως το Αμόνι, το Κατακάλι (Βλασέϊκα, Σιδερώνα, Λυχνάρι), Κάτω Αλμυρή, Νέα Αλμυρή, Ντράσα κλπ που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες Σολυγείας και Σαρωνικού.
Επίσης ένα μέρος αντιπυρικής θωράκισης πρέπει να κατευθυνθεί προς περιοχές με κατασκηνώσεις καθώς και Μοναστήρια που γειτνιάζουν ή περικλείονται από δάση και δασικές εκτάσεις.
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442