
Ο Γκουτέρες καταδικάζει την «αυθαίρετη κράτηση» από τους Χούθι 7 εργαζομένων του ΟΗΕ στην Υεμένη
«Καταδικάζω σθεναρά την αυθαίρετη κράτηση από τις de facto αρχές των Χούθι επτά επιπλέον μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους», τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κατήγγειλε χθες Παρασκευή το βράδυ την «αυθαίρετη κράτηση» επτά εργαζομένων των Ηνωμένων Εθνών σε περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη και απαίτησε την «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους» (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Khaled Abdullah, επάνω, αντάρτες Χούθι παρελαύνουν στην πρωτεύουσα Σαναά της Υεμένης).
Πλήττουν τη «δυνατότητά μας να προσφέρουμε βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη»
The United Nations (UN) says it has suspended all movement in Houthi-held areas of Yemen after a number of UN personnel were detained by the armed group in the capital, Sanaa.
The UN said that it was actively engaging with senior Houthi officials to try to secure the release… pic.twitter.com/JkALvZR0JI— Rita Rosenfeld (@rheytah) January 24, 2025
«Καταδικάζω σθεναρά την αυθαίρετη κράτηση από τις de facto αρχές των Χούθι επτά επιπλέον μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους», υπογράμμισε ο Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στη Νέα Υόρκη στα αγγλικά και στα αραβικά.
Ο συντονιστής για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη ανακοίνωσε νωρίτερα χθες τη σύλληψη των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ, χωρίς να δώσει αριθμό.
«Απαράδεκτη»
Οι αντάρτες Χούθι, που δεν αντέδρασαν αμέσως, είχαν ήδη υπό κράτηση δεκάδες υπαλλήλους των Ηνωμένων Εθνών και διαφόρων ανθρωπιστικών οργανισμών.
«Η συνεχιζόμενη αυθαίρετη κράτησή τους είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε ο Αντόνιο Γκουτέρες προσθέτοντας πως ότι η «στόχευσή» τους «πλήττει τη δυνατότητά μας να προσφέρουμε βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη» που την έχουν ανάγκη.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις