ΚΚΕ για Τραμπ: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι το πρωτοπαλίκαρο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών – Το ξεκαθάρισε ο Μητσοτάκης
Το ΚΚΕ προειδοποεί πως «όσοι προσδοκούν ένα 'φιλειρηνικό' ξαναμοίρασμα του κόσμου, σύντομα θα διαψευστούν από την πολιτική που θα ακολουθήσει και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ» υπό τον Ντόναλντ Τραμπ
Την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζει δηκτικά το ΚΚΕ, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και σε εκείνους που «επικαλούνται υποκριτικά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Η αντιπαράθεση στην άρχουσα τάξη και τους ηγετικούς κύκλους των ΗΠΑ, που οδήγησε στη νέα προεδρία Τραμπ, αφορά κυρίως τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις συμμαχίες, μέσω των οποίων οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα έναντι των ανταγωνιστών τους, ιδιαίτερα της Κίνας», σημειώνει αρχικά ο Περισσός.
ΚΚΕ: Όσοι προσδοκούν ‘φιλειρηνικό’ ξαναμοίρασμα του κόσμου, θα διαψευστούν
Και προειδοποεί πως «η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιοι ανταγωνισμοί δεν λύνονται ειρηνικά, συνεπώς όσοι προσδοκούν ένα ‘φιλειρηνικό’ ξαναμοίρασμα του κόσμου σύντομα θα διαψευστούν απ’ την πολιτική που θα ακολουθήσει και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ».
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει το ΚΚΕ, «αυτή θα εξακολουθήσει να είναι το πρωτοπαλίκαρο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ο κ. Μητσοτάκης και στο οποίο έχουν δώσει εξετάσεις και τα υπόλοιπα κόμματα».
Άλλωστε, σημειώνει με νόημα, «οι ίδιοι που σήμερα επικαλούνται υποκριτικά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι ίδιοι που αναβάθμισαν τις στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, επί ημερών μάλιστα της πρώτης θητείας Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον ‘διαβολικό, αλλά καλό’».
Δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία Τραμπ, το ΚΚΕ, με αφορμή την συμφωνία για την εκεχειρία στην Γάζα, είχε υπογραμμίσει πως «όσοι σπεύδουν να συνδέσουν την εκεχειρία με την αλλαγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δημιουργώντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις υπέρ των λαών με ένα ‘ειρηνικό’ ξαναμοίρασμα του κόσμου, σύντομα θα διαψευστούν».
- Τι εκτιμούν οι στρατιωτικές αρχές για το πλωτό drone στην Λευκάδα; – Ποιος ήταν ο στόχος και οι χειριστές του
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Καιρός: Θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα – Πότε θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 34°C
- ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις Αυτιά για «χωριά ΑμεΑ» προσβάλλουν τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τον πολιτισμό
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442